Уряд реалізує програму мобільності школярів

Уряд реалізує програму мобільності школярів

Кабінет Міністрів має намір у 2020 році реалізувати програму мобільності молоді, завдяки якій, понад 100 тисяч дітей з усієї України зможуть відвідати інші куточки країни. Про це під час презентації проекту Державного бюджету розповів прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, в Україні дуже часто людина не виїжджає за територію свого міста протягом свого життя і таким чином її світ звужується, що для молоді є неприйнятним.

«Ми хочемо, щоб українці були людьми світу, щоб вони розуміли, що окрім їх міста є ширша територія – це Україна. Щоб вони побачили різні куточки України. Протягом наступного року ми будемо стимулювати мобільність дітей, ми будемо планувати програму, яка дозволить більш ніж 100 тисячам дітей з усієї України відвідати інші куточки країни. Це будуть програми обміну», – сказав Олексій Гончарук.

Також він висловив переконання, що реалізація такої програми позитивно вплине і на мобільність населення країни в цілому.

«Українці взагалі дуже консервативні люди з цієї точки зору, і тому для того, щоб економіка ставала мобільнішою, для того щоб люди не боялись переїжджати з місця на місце, змінювати місце роботи, не боялись приймати викликів від життя. Нам важливо, щоб і школа і держава показували своїм прикладом, що нічого страшного у тому, щоб подорожувати, немає. Взагалі, ми хочемо, щоб звичка подорожувати стала звичайною для українців», – наголосив прем’єр-міністр.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *