Уряд вирішуватиме проблему якості освіти у малих школах

Уряд вирішуватиме проблему якості освіти у малих школах

Кабінет Міністрів має намір вирішити проблему якості освіти в малокомплектних школах. Про це, в ході презентації проекту Державного бюджету на 2020 рік, сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, в Україні є безліч дітей, які отримують незадовільну якість освіти в маленьких містах і селах.

«Це неприпустимо, тому що ми крадемо у них майбутнє. Ми подивились на цих діток у першу чергу, тому що не вирішивши цю проблему зараз, ми її потім вже не наздоженемо. А ця освіта їм потрібна для того, щоб вони були максимально конкурентоспроможними. Тому уряд з одного боку буде робити все, для того щоб в маленьких селах і містечках з’являвся якісний зв’язок і Інтернет, з іншого боку, ми будемо оптимізувати мережу шкіл таким чином, щоб діти могли навчатись в школі, де за кожним предметом є кваліфікований вчитель, де достатньо ресурсів для того щоб повноцінно дати їм той матеріал, який вони мають засвоїти протягом навчання», – сказав прем’єр.

Він наголосив, що Кабінет Міністрів буде інвестувати кошти в створення ефективної мережі шкіл, яка дозволить дітям з сільської місцевості отримати якіснішу освіту.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *