Уряд заснував міжнародний науковий конкурс

Кабінетом Міністрів затверджено Положення про міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проектів «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE».

Конкурс вперше буде проведено у 2022 році. Передбачається, що він стане щорічним.

За інформацією Міністерства освіти і науки, метою конкурсу є створення сприятливих умов для залучення молоді до наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності.

Окрім того проведення конкурсу має сприяти поглибленню інтеграції України до всесвітньої наукової та інноваційно-підприємницької спільноти, позиціонування України як держави з потужним інтелектуальним і підприємницьким потенціалом, підвищення її інвестиційної привабливості.

Конкурс проводитиметься за 7 сферами: цифрова економіка та суспільство; ресурсоефективна економіка та «зелене» зростання; біоекономіка, натуральні ресурси; здоров’я нації; передові індустріальні технології; культура, креативність, інклюзивне суспільство; безпека та оборона.

Організатори конкурсу заохочують до участі авторів наукових проектів, які матимуть можливість презентувати результати прикладних досліджень і експериментальних розробок, а також інноваційних розробок на різних стадіях готовності.

Учасники зможуть отримати підтримку на подальший розвиток проектів, знайти інвесторів, впровадити технології та розробки в реальному секторі економіки. Це сприятиме зростанню конкурентоспроможності національної економіки та появі на українському ринку продукції з високим ступенем доданої вартості.

Для переможців передбачена грошова винагорода: 1 місце – 100 тисяч доларів; 2 місце – 50 тисяч доларів; 3 місце – 25 тисяч доларів; премії імені видатних вітчизняних вчених за 7 зазначеними вище сферами – по 10 тисяч доларів.

Інформацію про терміни подання заявок буде оголошено Міністерством освіти і науки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *