Залужний планує новий контрнаступ у 2024 році, – Die Welt

Західні ЗМІ говорять про контрнаступ України в 2024 році / Getty Images

Українські військові продовжують виборювати незалежність у війні з російськими окупантами. Західні ЗМІ говорять про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ.

Німецьке видання Welt зазначає, що контрнаступ, який планує Україна на 2024 рік, буде очевидно таким, яким його планував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на це літо.

Що говорять західні ЗМІ про ймовірний контрнаступ України

У Welt впевнені, що навіть попри те, що український контрнаступ явно зайшов у глухий кут, і Захід вагається з його підтримкою, є ознаки того, що Київ готує план.

Видання зазначає, що багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не використали. Частина техніки взагалі не доїхала до України. Зокрема, йдеться про танки Leopard 1. Німеччина та союзники обіцяли надати 200 танків старішої версії. За даними Welt, Україна отримала лише 30 одиниць техніки.

У німецькому виданні заявляють, що Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який українське керівництво передало США. Це бойові вертольоти Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку німецького експерта з безпеки та політичного радника Ніко Ланге, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Зміни в літньому контрнаступі України

У виданні вважають, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. Welt зазначило, що головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ з використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами.

Журналісти вважають, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливий.

Такого роду заміна була розумним кроком Залужного. Вирішивши атакувати невеликими підрозділами, він зберіг життя своїх солдатів, убезпечив системи озброєння із заходу і виграв важливий час.

Чи збирає Україна ресурси

Експерт Ланге заявив, що Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу у 2024 році.

Welt додає, що одним з напрямків наступу міг стати плацдарм у Херсонській області.

Маючи необхідні винищувачі, ударні гелікоптери та безпілотники, Україна могла б адекватно підтримувати просування своїх військ, тим більше, що в цьому регіоні майже немає російських укріплень. Це був би контрнаступ, який Залужний, напевно, мав на увазі від початку,
– додають журналісти.

Ймовірність переговорів з Росією: останні новини

  • Інститут вивчення війни зазначив, що на засіданні колегій МЗС Росії та Білорусі 15 грудня Сергєй Лавров заявив, що чим довше триватиме війна в Україні, тим складнішими будуть умови переговорів для України.
  • 14 грудня президент Росії Владімір Путін наголосив, що максималістські цілі Росії в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу, залишаються незмінними. ISW продовжує оцінювати, що Росія не має наміру добросовісно вступати в серйозні переговори з Україною.
  • Наступного дня, 15 грудня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба опублікував статтю під назвою “Шлях до перемоги в України є”, у якій він зауважує про оманливий бік переговорів з окупантами.
  • За словами Кулеби, проблема сценарію заморожування конфлікту та встановлення режиму припинення вогню полягає в тому, що замість завершення війни це просто поставить бойові дії на паузу до часу, коли Росія буде готова до нового просування вперед.
  • Між 2014 та 2022 роками українська сторона провели близько 200 раундів переговорів з Росією у різноманітних форматах. За цей час було 20 спроб встановити режим припинення вогню.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *