Зеленський запропонував президенту Угорщини укласти безпекову угоду

Коротка версія новини

  • Під час зустрічі Зеленський запропонував угорському президенту підписати безпекову угоду та обговорили підготовку на Глобальний саміт миру.
  • Зеленський також запросив Угорщину долучитися до Вільнюської декларації G7 на підтримку України й розпочати переговори щодо двостороннього безпекового пакту.
  • Раніше Україна підписала безпекові угоди з Латвією та Фінляндією, отримуючи військову допомогу, підтримку в кіберзахисті, технологіях та підтримку вступу до ЄС та НАТО.

Зеленський зустрівся з новим президентом Угорщини / Колаж 24 Каналу

Володимир Зеленський 11 квітня на полях саміту Тримор’я зустрівся з президентом Угорщини Томашем Шуйоком. Це була перша зустріч політиків після призначення Шуйока на нову посаду.

Український очільник під час зустрічі запропонував угорському президенту підписати безпекову угоду з нашою державою. Подібні документи наша держава підписала з кількома іншими країнами.

Зеленський запропонував Шуйоку підписати безпекову угоду

У своєму телеграм-каналі Володимир Зеленський зазначив, що під час зустрічі з угорським колегою вони обговорили підготовку Глобального саміту миру.

Крім того, президент запросив Угорщину взяти участь у саміті та запропонував приєднатися до Вільнюської декларації G7 на підтримку України.

Під час подальших дискусій між двома лідерами Зеленський запропонував Угорщині розпочати переговори щодо укладення двостороннього безпекового пакту.

Дякую за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України,
– сказав президент.

Зеленський зустрівся з новим президентом Угорщини / Відео з акаунту Володимира Зеленського у соцмережі Х

Зверніть увагу! Нового президента Угорщина обрала 26 лютого. Ним став кандидат від керівної коаліції “Фідес-КДНП” Томаш Шуйок.

Варто зауважити, що кандидатуру Шуйока відкрито підтримував Віктор Орбан.Депутати віддали 134 голоси за кандидатуру Шуйока, ще 5 виступили проти. Ніхто з парламентарів не утримався.

Україна підписала безпекову угоду з Латвією

  • Володимир Зеленський повідомив, що 11 квітня Україна і Латвія підписали безпекову угоду. Український очільник подякував латвійському колезі за конкретику й прогнозованість.
  • Згідно з угодою, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Також Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО.
  • До цього 3 квітня безпекову угоду Україна підписала із Фінляндією. Документ передбачає всебічну підтримку оборони та безпеки, підтримку членства України в ЄС та НАТО, а також підтримку реформ та допомогу у відбудові енергетичного сектору.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *