Зміна правил бронювання від мобілізації: у Кабміні розкрили деталі

Шмигаль розповів про новий механізм бронювання від мобілізації / Колаж 24 Каналу

00:00

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд розробляє нову систему бронювання від мобілізації. Він вказав, що критично важливим для економіки підприємствам залишать пріоритет у системі бронювання, але розглядаються можливості надання додаткових переваг підприємствам, які сприяють наповненню державного бюджету.

Зміни у бронюванні потрібні, тому що держава покладається виключно на власні надходження для утримання армії. Про це під час пресконференції повідомив Шмигаль, передає 24 Канал.

Що розповів прем’єр

Денис Шмигаль розповів, що наразі уряд працює над новою системою бронювання від мобілізації. За його словами, потрібно враховувати той факт, щоб насамперед були заброньовані люди, які працюють на критичних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність країни.

Пріоритетні працівники підприємств для бронювання:

  • забезпечують життєдіяльність країни;
  • належать до критичних галузей економіки;
  • несуть вагоме податкове навантаження;
  • отримують офіційну зарплату на рівні середньої або вище середньої по галузі.

Він аргументував необхідність змін у системі бронювання, пояснюючи, що держава повністю залежить від власних фінансових ресурсів для фінансування потреб армії.

Сплату податків ми вже рахували. А загалом співвідношення має бути таким: не менше ніж один до восьми. Тобто восьмеро працюючих людей мають забезпечувати одну людину, яка захищає та ризикує своїм життям на фронті,
– сказав Шмигаль.

    Прем’єр зауважив, що усі громадяни мають або захищати державу, або працювати та наповнювати держбюджет.

    Бронювання від мобілізації: що відомо

    • Під час своєї робочої поїздки до Черкаської області Володимир Зеленський оголосив про запровадження “нового справедливого механізму бронювання” для підприємств.
    • Уряд розглядає ідею впровадження системи бронювання для громадян, які сплачують податки у розмірі 6000 – 7000 гривень щомісяця. Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.
    • Нардеп Дмитро Наталуха пояснив, що наразі немає конкретної суми податку для бізнесу. Великі компанії готові виплачувати 6 тисяч гривень, тоді як менші підприємства висловлюють готовність сплатити 50 тисяч гривень. Обговорення триває, і остаточної суми поки не узгоджено.

    Источник: www.24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *