ЗСУ зупинили масований бронетанковий штурм у районі Кліщіївки: відео відбиття атаки

ЗСУ ліквідували російську бронетехніку / Колаж 24 Каналу

Поблизу Кліщіївки, що в Донецькій області, ЗСУ вдалося відбити масову спробу наступу росіян із застосуванням бронетехніки. Усього оборонці ліквідували 16 одиниць броньованих машин окупантів.

У щоденному звіті Генштаб зазначав, що в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка ЗСУ відбили 9 атак противника за добу. Ворог намагався знову захопити населені пункти, однак йому це вкотре не вдалося.

Штурми поблизу Кліщіївки

ЗСУ 8 березня відбили масовий штурм окупантів, який ті намагалися провести в напрямку Кліщіївки.

Відбиття 18 одиниць ворожої техніки за декілька годин – це вам не квіточки на базарі купити,
– зазначили військові.

Повідомляється, що росіяни відправили в бій танки, бойові машини піхоти (БМП) та бронетранспортери з піхотою.

Ворог суне і суне. Тисне. Намагається прорватись. Загнати техніку. Закинути піхоту. Зайти. Заїхати. Заскочити. Намагається нас вибити з позицій і вбити.
Але хрін їм,
– пишуть оборонці з Кліщіївки.

Українським військовим вдалося вчасно виявити переміщення техніки. По росіянах почала працювати артилерія та ударні дрони, які корегували розвідувальні безпілотники. Їх росіянам не вдалося придушити.

Більшість техніки вдалося підбити, а частину – повністю знищити. Однак, оскільки штурм ворога вдалося зупинити на території, яка підконтрольна йому, не можна відкидати, що росіяни відтягнуть техніку на ремонт.

ЗСУ відбили штурм росіян біля Кліщіївки: дивіться відео

Ситуація на фронті

  • Командир батальйону ударних БпАК “АХІЛЛЕС” 92 ОШБр Юрій Федоренко зауважив, що протягом останніх двох місяців ворог активізувався на Бахмутському напрямку. Найзапекліший напрямок – Іванівський, оскільки бої тривають на околиці населеного пункту. Також ситуація важка біля Часового Яру, бо місто має стратегічне значення.
  • В Іванівське вже заходили російські війська, однак їх вдалося вибити звідти. Наразі загарбники намагаються як штурмувати, проводити лобові атаки, так і обійти населений пункт. Ситуація там динамічна, однак росіяни контролю не мають.
  • Окрім цього, найважчий сьогодні Новопавлівський напрямок – це на захід від міста Мар’їнка. Там росіяни зосереджують основні зусилля після виходу українських військ з Авдіївки. Зокрема, окупанти кидають величезні сили на захоплення села Новомихайлівка на Донеччині, а також сіл Георгіївка, Побєда та Красногорівка.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *