Просекко – молоде ігристе вино для буднів та святкових днів

Кожен, хто хоча б раз чув цю назву, напевно хотів дізнатися, що таке просекко. Просекко – це ігристе вино, виготовлене в італійському регіоні Венето за допомогою методу Шарма. Інша назва цього методу – резервуарний, а його суть у тому, що процес вторинного бродіння вина відбувається у великих промислових ємностях зі сталі. Остаточно ця технологія сформувалася на початку ХХ століття, тож історія просекко налічує трохи більше 100 років. Це небагато порівняно з іншими винами, та все ж достатньо для формування певних стандартів.

Смак просекко

Просекко (Італія) є вином з незначним терміном витримки, а з огляду на технологію виробництва його варто вживати протягом перших 2-3 років. У цей час просекко подарує м’який та водночас яскравий первинний смак. Це вино, яке п’ється легко та підходить для щоденного вживання. Воно є дуже ароматним і містить фруктові нотки – яблука, груші, абрикоса. Часто основний смак доповнюють кремові, горіхові та цитрусові відтінки. Це ігристе вино найкраще смакує охолодженим, тож воно чудово доповнить теплий або спекотний вечір.

Просекко – молоде ігристе вино для буднів та святкових днів

Шампанське та просекко: в чому різниця

Є дві ключові відмінності між цими напоями й обидві вони зумовлені різними методами виробництва. Як згадувалося вище, вторинне бродіння просекко відбувається у великих ємностях зі сталі. Натомість шампанське одразу розливають у пляшки, де й проходить остаточне перетворення в готовий напій. Знаючи це, стає зрозумілим чому:

  1. просекко має менш багатий смак ніж шампанське, яке розкривається поступово;
  2. ціна просекко є нижчою у порівнянні з шампанським.

Вино просекко має свій шарм, дуже приємний смак і аромат, а завдяки відносно невисокій вартості воно успішно завоювало прихильність багатьох людей у всьому світі.

Як правильно пити просекко

Збираючись купити просекко у Львові, Києві, Дніпрі та в інших містах України, варто спершу дізнатися, як отримати від нього максимальне задоволення. Просекко подають охолодженим до 6–8 °С. Його можна вживати як аперитив або поєднувати з такими стравами та продуктами:

  • рибою, морепродуктами та молюсками;
  • тортами, тістечками та іншими десертами;
  • фруктами та ягодами.

Розливають просекко здебільшого у високі тонкі келихи з розрахунком, щоб вино не встигло нагрітися. Адже саме в холодному вигляді воно найкраще розкриває свій смак.

Скільки коштує просекко

На просекко ціна є суттєво нижчою в порівнянні з ігристими винами, які виготовляють традиційним методом. Водночас, залежно від типу просекко та бренду, його вартість може відрізнятися у 2-3 рази. На нашому сайті ці ігристі вина представлені брендами Mionetto та Freixenet, які не лише не поступаються смаком Мартіні просекко, а в дечому й перевершують його.

Замовляйте ігристе вино просекко на сайті Champarty або телефонуйте. Ми гарантуємо вам швидке відправлення якісного смачного ігристого вина «Новою Поштою» у будь-який куточок України. Можливий продаж гуртом і в роздріб.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *