Сезонні заготовки: 5 простих та смачних рецептів серпневих закруток

UNN представляє 5 надійних варіантів сезонних консервацій: солоні огірки, томати в маринаді, баклажани, персиковий компот та кавун у маринаді. Ці страви дозволять продовжити літні аромати до зимових місяців.

Сезонні заготовки: 5 простих та смачних рецептів серпневих закруток

Літній сезон – ідеальна пора для створення запасів овочів і фруктів. УНН підготував колекцію перевірених консервацій, які оздоблять зимове меню та нагадають про теплі дні навіть у морози.

Солоні огірки

Компоненти на літрову банку:

400 г дрібних огірків;

1 парасолька кропу;

2-3 ароматних лаврових листки;

2 часникові зубчики;

0,5 ч. л. пахучих перець-горошин;

хроновий корінець;

1–2 листки хрону;

1 ст. л. кухонної солі (без вершка) на літр води.

Інструкція:

Ретельно вимити огірки та залити холодною водою на 3–4 години для хрусткості. У продезінфіковану банку покласти листя хрону, парасольку кропу, лаврушку, часник і перець. Щільно укласти огірки, додавши корінець хрону. Залити окропом із сіллю. Накрити кришкою, прогрети банку 5–7 хвилин, герметично закрити. Перевернути, загорнути в ковдру до повного вистигання.

Мариновані помідори

Склад для літрового маринаду:

3 ст. л. цукрового піску;

1 ст. л. солі;

2 ст. л. столового оцту 9%;

помідори (за кількістю, що поміститься);

гілочка петрушки;

4–5 перець-горошин;

цибулеві кільця (на власний розсуд);

2 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

У стерилізовані посудини покласти петрушку, подрібнений часник, перець та цибулю. Щільно розташувати помідори. Приготувати розчин: у кип’ячену воду додати сіль і цукор, після закипання – оцет. Залити овочі гарячим маринадом, накрити. Прогрівати 10–12 хвилин, герметизувати та залишити під покривалом до охолодження.

Мариновані баклажани

Необхідні інгредієнти:

5 кг баклажанів;

4,5 л фільтрованої води;

50 мл оцту 9% (для обробки);

3 головки часнику;

пучок свіжого кропу;

300 мл соняшникової олії;

250 мл оцту 9% (для заливки);

1 ч. л. чорного меленого перцю;

4 ст. л. солі;

1 ч. л. цукру.

Порядок дій:

Баклажани нарізати кругами товщиною 1–1,5 см. У великій ємності з киплячою водою та 50 мл оцту бланшувати кружальця 5 хвилин, потім відцідити. Подрібнити часник, порізати кріп. У банки шарами викладати баклажани, пересипаючи зеленню. Приготувати заливку: до води додати сіль, цукор, перець, 250 мл оцту, довести до кипіння. Залити овочі окропом, додати олію. Герметично закрити, перевернути та закутати до втрати тепла.

Компот із персиків

Складники:

1 кг дозрілих персиків;

1 л питної води;

0,5 ч. л. лимонки;

400 г цукру.

Як готувати:

Обмити персики, розділити на половинки, прибрати кісточки. Розмістити у стерильні банки. Приготувати сироп: у воді розчинити цукор та лимонну кислоту, довести до кипіння. Залити персики сиропом, накрити. Прогрівати 15 хвилин, закатати та закутати до охолодження.

Маринований кавун

Склад:

2 кг кавунової м’якоті (без насіння);

2,5 л води;

3 ст. л. натурального меду;

1 ст. л. цукру;

1 ст. л. солі;

160 г столового оцту 9%.

Технологія:

Кавун порізати на середні шматочки. Розкласти у стерилізовані банки. Здійснити маринад: у воді розчинити сіль, цукор, мед, довести до кипіння. Додати оцет, негайно вимкнути вогонь. Залити кавун гарячим розчином, накрити. Прогрівати 8–10 хвилин, закрити герметично та залишити під покривалом до вистигання.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *