Суші та роли: як розібратися у видах

Суші та роли: як розібратися у видах

Смачно, ситно та екстравагантно – все це можна сказати про роли. А ще їх цінують за величезну різноманітність, адже суші містять сотні різних рецептів. Як результат, кожен знайде страву, здатну подарувати їй максимум насолоди. А щоб не загубитись у багатому світі суші, ми підготували статтю з описом особливостей популярних ролів.

Нігірі – японська класика

Найперший різновид суші. Являє собою невелику грудочку рису, прикрашену рибою. Подається з васабі – японським хроном. Іноді нігірі називають спеціальним чином підготовлену рибу зі спеціями.

Маки та футомаки

Маки – це традиційна японська страва, яка практично не зазнала змін із 18 століття. Готується з листа норі, рису та 1-2 інгредієнтів у начинці (авокадо, м’який сир, риба). Футомаки від них відрізняються збільшеними розмірами. У начинку таких рулетів кладуть щонайменше 3 інгредієнтів.

Урамаки – сучасний погляд на роли

Хоча японські ресторани почали активно з’являтися у різних куточках світу ще на початку ХХ століття, але суші на той час не мали особливої ​​популярності. Європейців та американців відлякував незвичний смак водоростей та сира риба. Один шеф-кухар японського ресторану вирішив схитрувати, загорнувши норі всередину. Так і з’явилися звичні урамаки.

Серед найбільш популярних різновидів виділяють:

• Каліфорнію. Найперший вид урамаки. Замість риби у начинці часто використовують крабовий мікс. Після загортання рулети вмочують у кунжут або ікру тобіко, що надає страві особливої ​​естетики;

• Філадельфія. Усередину таких суходолів обов’язково кладуть м’який сир. Страва відрізняється ніжним смаком та великою кількістю морепродуктів, якими зверху прикрашають роли.

На сайті https://sumi.sushi-master.ua/ ви знайдете широкий вибір традиційних суші та оригінальних авторських ролів. При цьому замовлення швидко доставлять до будь-якої точки Сум!

Темпура та запечені суші – гарантія особливого смаку

Традиційні роли не піддаються термічній обробці. Але в останні роки з’явилися два нові різновиди ролів:

• Темпера. Так називають спеціальний кляр, у якому роли обсмажують у фритюрі. Страва відрізняється пікантністю та невеликою скоринкою;

• запечені суші. Після приготування роли відправляють у духовку. Запечені суші подаються із різними соусами. Страва виходить дуже смачною та ситною.

Існують також десятки інших видів суші. Спробуйте, експериментуйте, і тоді точно зможете поповнити свій список улюблених страв смачними та екзотичними ролами!

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *