Смачно, ситно та екстравагантно – все це можна сказати про роли. А ще їх цінують за величезну різноманітність, адже суші містять сотні різних рецептів. Як результат, кожен знайде страву, здатну подарувати їй максимум насолоди. А щоб не загубитись у багатому світі суші, ми підготували статтю з описом особливостей популярних ролів.
Нігірі – японська класика
Найперший різновид суші. Являє собою невелику грудочку рису, прикрашену рибою. Подається з васабі – японським хроном. Іноді нігірі називають спеціальним чином підготовлену рибу зі спеціями.
Маки та футомаки
Маки – це традиційна японська страва, яка практично не зазнала змін із 18 століття. Готується з листа норі, рису та 1-2 інгредієнтів у начинці (авокадо, м’який сир, риба). Футомаки від них відрізняються збільшеними розмірами. У начинку таких рулетів кладуть щонайменше 3 інгредієнтів.
Урамаки – сучасний погляд на роли
Хоча японські ресторани почали активно з’являтися у різних куточках світу ще на початку ХХ століття, але суші на той час не мали особливої популярності. Європейців та американців відлякував незвичний смак водоростей та сира риба. Один шеф-кухар японського ресторану вирішив схитрувати, загорнувши норі всередину. Так і з’явилися звичні урамаки.
Серед найбільш популярних різновидів виділяють:
• Каліфорнію. Найперший вид урамаки. Замість риби у начинці часто використовують крабовий мікс. Після загортання рулети вмочують у кунжут або ікру тобіко, що надає страві особливої естетики;
• Філадельфія. Усередину таких суходолів обов’язково кладуть м’який сир. Страва відрізняється ніжним смаком та великою кількістю морепродуктів, якими зверху прикрашають роли.
На сайті https://sumi.sushi-master.ua/ ви знайдете широкий вибір традиційних суші та оригінальних авторських ролів. При цьому замовлення швидко доставлять до будь-якої точки Сум!
Темпура та запечені суші – гарантія особливого смаку
Традиційні роли не піддаються термічній обробці. Але в останні роки з’явилися два нові різновиди ролів:
• Темпера. Так називають спеціальний кляр, у якому роли обсмажують у фритюрі. Страва відрізняється пікантністю та невеликою скоринкою;
• запечені суші. Після приготування роли відправляють у духовку. Запечені суші подаються із різними соусами. Страва виходить дуже смачною та ситною.
Існують також десятки інших видів суші. Спробуйте, експериментуйте, і тоді точно зможете поповнити свій список улюблених страв смачними та екзотичними ролами!