Святковий стіл на Успіння Богородиці: добірка перевірених рецептів пирогів

УНН підготував підбірку із п’яти випічок, які ідеально доповнять святковий меню на Успіння Пресвятої Богородиці.У переліку: пшоняна запіканка з сиром, грибний жульєн у тісті, гарбузова страва з кисломолочним сиром, яблучний десерт із кленовим сиропом та пікантний сирно-цибульний пиріг.

Святковий стіл на Успіння Богородиці: добірка перевірених рецептів пирогів

15 серпня християни святкують Успіння Пресвятої Богородиці. Ця подія завершує Успенський піст та об’єднує родини за спільним застіллям. Оскільки свято збігається з часів жнив, перевага надається стравам із свіжого врожаю, зокрема хлібобулочним виробам та ароматній випічці. УНН пропонує колекцію доступних рецептів для цього свята.

Пшоняний пиріг із сиром

Поживна, низькокалорійна, але вражаючно смачна страва. Ідеальний спосіб по-новому відкрити смак пшона.

Компоненти:

  • пшоно – 200 г;
    • вершкове масло – 50 г;
      • бринза – 200 г;
        • твердий сир – 60 г;
          • сіль – на власний розсуд;
            • мелений чорний перець – за бажанням;
              • гарбузове насіння – для декору.

                Інструкція: Пшоно залляти окропом на 10–15 хв, зцідити. Розтопити 40 г масла на сковороді, додати крупу, прогрівати 3 хв. Влити 400 мл води, тушкувати під кришкою 15 хв. Змішати розм’яту бринзу, тертий сир, приправити. Викласти масу в підготовлену форму, прикрасити насінням, готувати в духовці 30 хв при 180°C.

                Пиріг-жульєн

                Ніжне тісто з начинкою із кремової текстури, грибами та куркою.

                Складові

                Для тіста:

                • борошно – 200 г;
                  • рослинна олія – 50 мл;
                    • кефір – 100 мл;
                      • пекарський порошок – 1 ч. л.

                        Для начинки:

                        • борошно – 3 ст. л.;
                          • нежирна сметана – 200 г;
                            • твердий сир – 120 г;
                              • курка філе – 400 г;
                                • шампінйони – 300 г;
                                  • цибулина – 1 шт.

                                    Процес: З’єднати інгредієнти для тіста, дати відстоятися 30–40 хв. Пасерувати цибулю, додати м’ясо, гриби, сметану з борошном. Розкатати тісто, сформувати основу з бортиками. Викласти начинку, присипати сиром, випікати 30–40 хв при 180°C.

                                    Гарбузовий пиріг із сиром

                                    Делікатна випічка із запеченим гарбузом та кисломолочним сиром.

                                    Склад:

                                    • гарбуз – 550 г;
                                      • кисломолочний сир – 350 г;
                                        • мелена кориця – 1 ч. л.;
                                          • цукровий пісок – 100 г;
                                            • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
                                              • яйця – 2 шт;
                                                • солодке печиво – 350 г;
                                                  • вершкове масло – 170 г.

                                                    Приготування: Запекти гарбуз протягом 30–40 хв при 200°C, перетворити на пюре. Змішати сир, цукор, корицю, крохмаль, яйця та гарбузову масу. Подрібнене печиво з’єднати з маслом, викласти основу. Додати начинку, випікати 40–50 хв при 180°C.

                                                    Яблучний пиріг з кленовим сиропом

                                                    Кленовий сироп надає тісту оригінальний відтінок смаку.

                                                    Необхідне:

                                                    • яйця – 2 шт.;
                                                      • цукор – 125 г;
                                                        • кленовий сироп – 2 ст. л. (або мед);
                                                          • олія – 100 мл;
                                                            • борошно – 160 г;
                                                              • пекарський порошок – 1,5 ч. л.;
                                                                • сіль – щіпка;
                                                                  • яблука – 3 шт.

                                                                    Інструкція: Змішати яйця з цукром і сіллю, додати сироп та олію. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. Додати порізані яблука. Випікати в формі з пергаментом 45–60 хв при 180–200°C.

                                                                    Сирний пиріг із цибулею

                                                                    Насичений пиріг із плавленим сиром та карамелізованою цибулею.

                                                                    Інгредієнти:

                                                                    Для основи:

                                                                    • борошно – 450 г;
                                                                      • вершкове масло – 200 г;
                                                                        • сметана – 200 мл;
                                                                          • сода – 0,5 ч. л.;
                                                                            • оцет або цитрусовий сік – 0,5 ст. л.;
                                                                              • сіль – щіпка.

                                                                                Для начинки:

                                                                                • плавлені сирки – 4 шт.;
                                                                                  • цибуля – 4 шт.;
                                                                                    • яйця – 4 шт.;
                                                                                      • олія – 3–4 ст. л.;
                                                                                        • спеції – на власний розсуд.

                                                                                          Процес: Приготувати пісочне тісто. Цибулю карамелізувати. Змішати начинку з тертим сиром, яйцями, приправами. Сформувати пиріг, запікати 30–35 хв при 180°C.

                                                                                          Джерело

                                                                                          No votes yet.
                                                                                          Please wait...

                                                                                          Залишити відповідь

                                                                                          Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *