Люди в усьому світі люблять суші. Розповімо кілька цікавих фактів про суші, які можуть вам сподобатися. Хоча багато хто має уявлення про інгредієнти їх улюблених ролів і різниці між маки та нігірі, про це популярне блюдо можна дізнатися значно більше
Суші виникли не в Японії
Те блюдо, яке ми знаємо сьогодні як суші, виникло в Японії, але практика обгортання сирої риби рисом з’явилася в Південно-Східній Азії, де сира риба була упакована в рисовий кульку, що призводило до псування рису, але водночас зберігало довше свіжу рибу всередині.
Васабі
Багато людей не знають, що васабі – це корінь, який росте в проточній воді. Практично неможливо отримати його у свіжому вигляді, тому в більшості суші-ресторанів використовується порошок васабі, який розбавляється водою для приготування пасти.
Рис для суші спочатку не їли
Спочатку рис, яким обертали рибу, використовували для захисту риби від комах і запобігання її псування. Після того, як риба була з’їдена, рис викидали, але протягом століть цей звичай змінився, і тепер свіжі морепродукти загортають в рис, приготований з рисовим винним оцтом і білим цукром.
Риба фугу може бути смертельною при неправильному поводженні
Риба фугу містить токсичну кількість отрути у внутрішніх органах і залозах. Якщо кухар зробить помилку під час приготування сашимі, він може вбити своїх клієнтів. Щоб стати сертифікованим шеф-кухарем, що працюють з фугу сашимі, японські кухарі повинні пройти суворі процеси навчання і сертифікації.
Справжні роли вважаються творами мистецтва
Ми не маємо на увазі звичайні роли «Каліфорнія», які можна знайти в суші-ресторанах. Майстри японської кухні ретельно відбирають інгредієнти для справжніх макідзусі. Текстура, колір і смак доповнюють один одного. Потім рулети нарізаються і подаються на спеціальних обертових дисках, щоб покупці могли помилуватися.
Не тільки норі
У той час як найбільш звична обгортка для суші – це морські водорості норі, огірок, яйце, соєвий папір і авокадо – також можуть використовуватися в цій якості.
Спочатку доступна закуска
Спочатку суші не були тим делікатесом, яким являються сьогодні, і продавалися як доступна, швидка закуска, яку можна було їсти на ходу.
Ви можете зробити комплімент шеф-кухарю, купивши йому напій
В кінці вашого кулінарного досвіду, і якщо вам дуже сподобалося блюдо, ви можете висловити свою подяку, купивши шеф-кухарю чарку саке, але коли він погоджується, ви повинні випити одну разом з ним.
Сподіваємося, вам сподобалися ці цікаві факти про суші. Ми впевнені, що це стане цікавою розмовою в наступний раз, коли ви будете насолоджуватися доставкою суші з друзями.
Джерело інформації: мережа ресторанів «Евразія» в Києві https://evrasia.in.ua/