8 цікавих фактів про суші

Люди в усьому світі люблять суші. Розповімо кілька цікавих фактів про суші, які можуть вам сподобатися. Хоча багато хто має уявлення про інгредієнти їх улюблених ролів і різниці між маки та нігірі, про це популярне блюдо можна дізнатися значно більше

8 цікавих фактів про суші
8 цікавих фактів про суші

Суші виникли не в Японії

Те блюдо, яке ми знаємо сьогодні як суші, виникло в Японії, але практика обгортання сирої риби рисом з’явилася в Південно-Східній Азії, де сира риба була упакована в рисовий кульку, що призводило до псування рису, але водночас зберігало довше свіжу рибу всередині.

Васабі

Багато людей не знають, що васабі – це корінь, який росте в проточній воді. Практично неможливо отримати його у свіжому вигляді, тому в більшості суші-ресторанів використовується порошок васабі, який розбавляється водою для приготування пасти.

Рис для суші спочатку не їли

Спочатку рис, яким обертали рибу, використовували для захисту риби від комах і запобігання її псування. Після того, як риба була з’їдена, рис викидали, але протягом століть цей звичай змінився, і тепер свіжі морепродукти загортають в рис, приготований з рисовим винним оцтом і білим цукром.

Риба фугу може бути смертельною при неправильному поводженні

Риба фугу містить токсичну кількість отрути у внутрішніх органах і залозах. Якщо кухар зробить помилку під час приготування сашимі, він може вбити своїх клієнтів. Щоб стати сертифікованим шеф-кухарем, що працюють з фугу сашимі, японські кухарі повинні пройти суворі процеси навчання і сертифікації.

Справжні роли вважаються творами мистецтва

Ми не маємо на увазі звичайні роли «Каліфорнія», які можна знайти в суші-ресторанах. Майстри японської кухні ретельно відбирають інгредієнти для справжніх макідзусі. Текстура, колір і смак доповнюють один одного. Потім рулети нарізаються і подаються на спеціальних обертових дисках, щоб покупці могли помилуватися.

Не тільки норі

У той час як найбільш звична обгортка для суші – це морські водорості норі, огірок, яйце, соєвий папір і авокадо – також можуть використовуватися в цій якості.

Спочатку доступна закуска

Спочатку суші не були тим делікатесом, яким являються сьогодні, і продавалися як доступна, швидка закуска, яку можна було їсти на ходу.

Ви можете зробити комплімент шеф-кухарю, купивши йому напій

В кінці вашого кулінарного досвіду, і якщо вам дуже сподобалося блюдо, ви можете висловити свою подяку, купивши шеф-кухарю чарку саке, але коли він погоджується, ви повинні випити одну разом з ним.

Сподіваємося, вам сподобалися ці цікаві факти про суші. Ми впевнені, що це стане цікавою розмовою в наступний раз, коли ви будете насолоджуватися доставкою суші з друзями.

Джерело інформації: мережа ресторанів «Евразія» в Києві https://evrasia.in.ua/

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *