Австралія розширить програму підготовки бійців ЗСУ

Австралія розширить програму підготовки бійців ЗСУ

Австралія розширить операцію “Куду” у 2024 році, збільшивши свою тренувальну підтримку українським військам з акцентом на лідерство та бойові навички. Понад 30 000 українців пройшли підготовку за міжнародної допомоги, в тому числі австралійських інструкторів.

Австралія розширить свої зобов’язання щодо підготовки новобранців Збройних Сил України в рамках операції “Куду” у 2024 році. Про це повідомив Генеральний штаб, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що з січня 2022 року австралійські військові допомогли навчити понад 1200 новобранців та новобранок у рамках багатонаціональної навчальної місії “ІНТЕРФЛЕКС” під керівництвом Великої Британії для підтримки національної оборони України після вторгнення росії.

Цього тижня до Австралії повернулася остання ротація – приблизно 70 інструкторів Австралійських Сил Оборони (ADF).

Протягом наступних 12 місяців кількість військовослужбовців та військовослужбовиць Австралійських Сил Оборони, розгорнутих протягом кожної ротації, збільшиться до 90.

Роль Австралії буде розширено, щоб внести до програми підготовки навчання молодших командорів та лідерів, яка зосереджуватиметься на таких сферах, як навички ведення бойових дій, включно як у місті, так й в окопі, надання першої медичної допомоги в бою, ризики роботи з вибухівкою та майстерність влучної стрільби

йдеться у повідомленні.

З червня 2022 року понад 30 000 українців та українок було підготовлено, щоб вони стали військовими, за підтримки інструкторського персоналу з Австралії, Великої Британії, Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів і, нещодавно, Румунії.

Загальна грошова допомога Австралії Україні становить близько 910 мільйонів доларів, включаючи 730 мільйонів доларів військової підтримки.

Віцепрем’єр-міністр – міністр оборони Австралії Річард Марлз заявив, що персонал Австралійських Сил Оборони надає критичні навички українським новобранцям.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *