“Проблем не було, тепер будуть”: Путін висловився щодо Фінляндії та можливої війни з НАТО

Путін погрожує Фінляндії / GettyImages

Фінляндія нещодавно стала членом Північноатлантичного Альянсу. Вона має спільний кордон із Росією, тож Владімір Путін анонсував для неї певні проблеми.

Російський президент Владімір Путін у інтерв’ю пропагандистському каналу сказав, що країни-члени НАТО “затягнули” до себе Фінляндію. За його словами, тепер Росія створить їй проблеми, передає 24 Канал.

Політика США щодо Росії помилкова

Путін наголосив, що політика США стосовно його держави, яка розв’язала злочинну повномасштабну війну проти України, є помилковою. Він також зазначив, що не думає, що в національних інтересах США воювати проти Росії. Водночас російський президент назвав цю державу “хазяїном НАТО”.

Владімір Путін сказав, що не має жодного приводу воювати з країнами НАТО та натомість Росія зацікавлена у розвитку стосунків, але буквально одразу ж почав погрожувати Фінляндії. За його словами, її “затягнули” до Альянсу, хоча між ними не було жодних суперечок.

Проблем не було, але тепер будуть,
– сказав Путін.

Він розповів, що тепер там будуть створювати Лєнінградський воєнний округ та консолідувати там певні види підрозділів. За словами Путіна, він абсолютно не розуміє, для чого це потрібно Фінляндії.

Заяви Путіна на “Прямій лінії”

  • Владімір Путін 14 грудня провів щорічну пресконференцію та так звану “пряму лінію” з пресою та народом. Це перша велика пресконференція російського президента за час повномасштабного вторгнення в Україну. Пресконференція російського президента тривала понад 4 години.
  • Путін також почав вихвалятися, мовляв, падає рівень безробіття. Враховуючи, що російське населення постійно мобілізують й відправляють на так звану “спецоперацію”, то й не дивно. Окрім того, російський президент назвав головним завданням зміцнення суверенітету Росії, безпеки на кордонах, забезпечення прав та свобод громадян.
  • Після вихвалянь у Путіна поцікавилися, коли закінчиться так звана “спецоперація”. На що російський президент видав традиційний спіч про “денацифікацію” та “демілітаризацію”. Він сказав, що мир настане, коли Росія досягне своїх цілей, які залишились незмінними. Вочевидь, Путін забув, що самі цілі насправді змінювали кілька разів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *