Чим замінити запашну каву ранком. Новини Києва

Майже кожен другий киянин любить випити чашку кави вранці, а кількість цікавих закладів, де можна отримати горнятко, вражає. Але чи тільки кава стане у нагоді ранком?

Ми п’ємо каву, щоб підбадьоритися, зігрітися і отримати заряд енергії. Але не тільки кава допомагає отримати енергію, є куди більш корисні і смачні напої, які відмінно впораються із тим, щоб розбудити організм. Лікар-дієтолог Оксана Видря розповіла, що зарядить енергією і розбудить центральну нервову систему краще, аніж чашка капучіно, а крім усього, зможе зміцнити імунітет і попрацювати над концентрацією уваги.

Більшу частину всіх природних енергетиків можна купити або в аптеці або в продуктовому магазині. Наприклад, листя лимонника як енергетик почали використовувати ще дві тисячі років тому. Справа в тому, що в прожилках листя накопичуються ефірні масла, які допомагають підбадьорити організм. Лимонник багатий на мікроелементи, в тому числі й магній, тому сприяє на додаток зміцненню судин і попереджає утворення холестеринових бляшок.

Ще один природний заряд бадьорості – імбир. Він вважається не тільки енергетиком, а й антиоксидантом, антисептиком, антибіотиком і навіть афродизіаком. Позбавить від нудоти і бореться з грибковими інфекціями, зменшує рівень цукру і холестерину в крові, захищає мозок від старіння і знижує запалення в організмі. Крім того, імбир містить каспасіцін, який, як з’ясували в 2006 році вчені з Лос-Анжелеса, може запускати процеси самознищення в злоякісних клітинах при раку.

Вважається, що в чашці правильно завареного зеленого чаю містяться практично всі можливі вітаміни. Наприклад, вітаміну С в чайному листі в чотири рази більше, ніж в соку апельсина, а ще, кофеїну в ньому більше ніж в чашці кави, а напій набагато корисніший.

Раніше «Столичний регіон» писав про цікаві заклади, де готують десятки різновидів смачної кави.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *