Експерт про повернення Zara: деякі світові бренди змушені пристосовуватися до податкової політики в Україні

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Експерт про повернення Zara: деякі світові бренди змушені пристосовуватися до податкової політики в Україні

Деякі світові бренди, такі як Zara, відновлюють свою діяльність в Україні, незважаючи на нелояльну податкову політику країни щодо бізнесу, тоді як інші принципово уникають України через побоювання щодо корупції.

Деякі світові бренди змушені пристосовуватися до податкової політики в Україні, але є й ті хто принципово не йде сюди працювати. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив політтехнолог Сергій Гайдай.

Одна з найбільших міжнародних компаній модного одягу Zara повідомила  про відновлення роботи в Україні, у тому числі у Києві. Вона входить до групи Inditex, що представляє також такі бренди як Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho і Zara Home.  

“Zara відчуває, що там, в Україні, десь є мирне життя, а вони колись були присутні тут у мирному житті і, будемо чесними, податкова політика в цій країні ніколи не була лояльною. Кожний світовий бренд, розуміючи це, знаходив свою форму існування при такій податковій політиці, яка дуже нелояльна до бізнесу. І пан Гетманцев – один з таких типових представників, коли влада вважає, що всі підприємці – злочинці, які винні державі гроші. Але він учень іншого пана – Азарова, при чому прямий учень, і багато в чому його перевершив. Але ті, хто вже тут праюцював – світові компанії – вони навчилися якось співіснувати, тому що завоювання ринку… вони ж працюють і в більш жорстких умовах диктаторських країн різних”, – зазначив Гайдай.

Він додав, що деякі бренди принципово не працюють в Україні, адже не хочуть стикатися з корумпованою владою.

“А такі як Zara – заходять, для них прибуток і додатковий ринок, який в Україні існує, – це головне”, – пояснив Гайдай.

За його словами, наразі іноземні бренди вважають, що ситуація в Україні стабілізувалася і в Україні мирне життя, хоча насправді більшість українців живуть війною.

На думку Гайдая, про відбудову мирного життя можна думати лише після остаточної перемоги над росією.

Нагадаємо

Раніше волонтерка, засновниця креативної агенції ARENA CS, членкиня Борду Young Business Club Яна Матвійчук в інтервʼю УНН заявила, що податкова політика, яку здійснює голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сильно гальмує українську економіку і якщо його не зупинити, то у майбутньому призведе до її занепаду. 

За словами члена Ради товариства у The Aspen Institute Kyiv, директора економічних програм Українського інституту майбутнього Анатоля Амеліна, бізнес в Україні вже знаходиться у відчаї. Він готовий публічно говорити про тиск на підприємців з боку податкової та силовиків.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *