Головну ялинку країни складуть з 400 дерев. Новини Києва

Вже відомо, що для головної ялинки країни, що зберуть з сосен і ялиць з двох областей, знадобиться не менше як чотири сотні дерев. Їх у Київ везтимуть з Житомирської та Вінницької областей.

Зокрема стало відомо, що сосни та ялиці надасть Радомишльський лісгосп. Дерева мають бути заввишки від 1 до 4 метрів. Це вже не вперше таке замовлення, адже у період з 2003 по 2005 рік саме так збирали ялинку для столиці. Вся партія дерев поїде до Києва вже 28 листопада, аби з 5 грудня розпочали монтаж ялинки-красуні.

Довідка: аби виростити сосну розміром до 4 метрів, знадобиться не менше 6-7 років. Зараз у лісгоспах Житомирщини під ці дерева відведено майже 700 гектарів угідь.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства вже оголосило про старт продажу новорічних дерев. Це станеться 10 грудня, вартість однієї ялинки або сосни становитиме від 40 до 200 гривень. Цікаво, що за статистикою останніх років найбільшим попитом користуються ялинки висотою від метра до 1,5, їхня вартість коливається від 70 до 120 гривень.

Останніми роками мешканці різних великих міст багато купляють ялинок у горщиках – після новорічних свят їх висаджують на дачі або у дворі власної садиби, а також у дворах багатоквартирних будинків. Такая ялинка коштуватиме на 30 гривень дорожче за зрізану.

Раніше «Столичний регіон» писав про новорічний експрес, що везе до столиці ярмаркові будиночки.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *