Як боротися з «наливайками» у Києві? Новини Києва

Кияни настільки налякані незаконними забудовами та ситуацією, коли нічого не можуть цьому протиставити, що вже нікому не вірять. Про це зокрема говорили у черговому випуску програми «Київрада», яка виходить на телеканалі «Київ». Цього разу жителі виборчого округу № 82 (Виноградар та Поділ) зустрічалися з міським депутатом Вадимом Сторожуком.

Говорили про проблеми Виноградарю. Так, два роки тому тут збиралися будувати музичну школу. Стара – № 12  – вже давно стала замалою для району, що постійного розбудовується. І там вже конкурс — 10 дітей на одне місце. Тож проблема з новою школою давно назріла. Влада міста виділила під неї ділянку  –  за адресою проспект Свободи, 5. Та навіть більше! За сприяння мера Кличка був зроблений проєкт. Та вже два роки будівництво ніяк не розпочнеться. Тому, що проти нього виступили жителі прилеглих будинків. Як зауважив ведучий програми «Київрада» Сергій Дойко, місцеву громаду явно хтось «накрутив». З’ясувалося, люди просто побоюються, що там, де за проєктом мають будувати музичну школу, в результаті все одно з’явиться багатоповерховий будинок з квартирами, як це вже неодноразово відбувалося в Києві. Тож поки спори с місцевою громадою не владнають, діти можуть тільки мріяти про навчання музиці.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Також учасники програми розповіли про так звану «наливайку», що знаходиться за адресою вул.  Світлицького 30/20б. За документами, тут працює кафе або шинок.  Та насправді тут розливають по пластикових стаканчиках місцевим п’яничкам алкоголь з 6 ранку до 12 ночі. При цьому тільки останнім часом від алкогольного отруєння біля під‘їзду сусіднього будинку померло декілька клієнтів цього закладу. Люди неодноразово скаржилися у поліцію та у Київраду. Та дійшли висновку, що таку «недоторканність» наливайки можна пояснити тільки одним — її явно хтось «кришує». Як  розповів Вадим Сторожук, ліцензія у закладу закінчується в травні цього року, і він докладе усіх зусиль аби її не було подовжено.

«Можливо, я говорю якісь непопулярні речі, мене навіть невдоволені почали звинувачувати у якомусь «рейдерстві», але я вважаю, що не можна торгувати алкоголем посеред житлового масиву», – сказав він.

Проте він вважає, що не можна діяти таким чином, як це нещодавно зробили у Львові, коли вилили у каналізацію алкогольний сурогат.

«Таке робиться тільки на показ. Я вважаю, треба діяти лише за законом. Бо інакше ми так далеко зайдемо», – сказав депутат.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що на початку весни на радіо «Київ 98 FM» стартує нове ранкове шоу з подарунками.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *