Іван Марчук більше не хоче виставлятися в Україні. Новини Києва

Відомий український художник Іван Марчук, який входить до рейтингу «100 геніїв сучасності», сказав, що більше не планує виставляти свої роботи в Україні. Про це він заявив журналістам у київському мистецькому просторі ARTAREA, де проходить експозиція «Іван Марчук. Секрети геніальності», пише «Рубрика».

Він сказав, що нинішня виставка може бути останньою в Україні.

«У мене 4 колекції за межами України, 2 дні тому мені привезли виставку з Кишинева, в Чикаго виставку продовжили, бо люди тішаться страшенно. Я був там влітку, а вона до сих пір працює, там понад 50 робіт. Ще одна виставка в Женеві. Найцінніші для мене мої картини, які знаходяться в Братиславі, сюди їх немає чого везти. Я б хотів, щоб все було за межами України, бо Україна мене мучила все життя», – розповів Марчук

Раніше митець вже говорив, що створити музей його творчості обіцяли різні президенти України, проте жоден свого слова не дотримався.

«В Україні мені не хочеться малювати. Це країна, що шанує тільки мертвих, вона живих не шанувала ніколи, сьогодні і завтра не буде», – підкреслив художник.

Побачити роботи Івана Марчука в Києві можна до 15 грудня в мистецькому просторі ARTAREA (вул. Софіївська, 11–15).

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *