Кличко назвав кількість апаратів ШВЛ, тестів і ліжок у Києві

Голова КМДА Віталій Кличко повідомив про готовність столиці до протидії епідемії коронавірусу.

Про це міський голова розповів в інтерв’ю виданню DW.

“Що стосується апаратів штучної вентиляції легень, то кількість апаратів у Києві найбільша у порівнянні з іншими містами. Цих апаратів 390, і ми очікуємо ще додаткову партію найближчими днями.

Тобто на сьогодні ми забезпечені всім необхідним: і захисними костюмами, і масками, і респіраторами, і захисними окулярами для наших лікарів.

Якщо не буде інфекційного спалаху, то цього вистачить на місяць. І ми ще додатково замовили, можу всіх заспокоїти”, – додав він.

Кличко також розповів, що на сьогодні в розпорядженні столичних медиків понад 12 тисяч тестів.

“На сьогодні маємо більше 12000 тестів, які є в розпорядженні міста Києва. Кожна людина, яка має симптоми і звертається до лікаря, то лікар ухвалить рішення, відправити цю людину до лікарні чи ні, чи є в неї симптоми коронавірусу чи ні. Це перше.

По-друге, в Києві вже зроблено 2500 тестів. Ми і далі продовжуємо ці тести робити. Ми замовили тести, і в наступні дні до нас надійдуть додаткові тести. Нині просто брак логістики і затримка з цим пов’язана. Тобто місто вже сплатило за ці тести”, – розказав Віталій Кличко. 

Він також додав, що в інфекційних лікарнях є 400 ліжко-місць, і влада готова збільшити це число до 500. На випадок різкого погіршення ситуації у Києві зарезервовано 7 тисяч ліжок.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, як розповсюджується коронавірус

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *