Кличко переграє Офіс Президента в боротьбі за Київ. Новини Києва

У протистоянні за вплив на Київ – новий поворот. Про це пише український політтехнолог, незалежний політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, план «умиротворення» Кличка, який так довго виношували помічник президента Андрій Єрмак і нардеп Микола Тищенко, схоже, провалився.

«Останнім часом у ЗМІ просочувалася інформація, що вони домовлялися з київським мером про те, щоб останній поступився місцем голови КМДА юристу Олексію Рєзникову. Він зараз перебуває на посаді заступника глави адміністрації і став би компромісною фігурою і для Кличка і для Єрмака з Тищенко. Призначення б провели без зайвого шуму, а Кличко зміг би зберегти обличчя і продовжив би налагоджувати співпрацю з цим крилом Офісу Президента (ОП). Такий розклад «продали» президенту як найефективніший», – пише експерт.

За інформацією джерел з оточення Кличка, днями відбулася його зустріч з представниками ОП щодо впровадження в життя цього рішення. 

«Однак Кличко відреагував на пропозицію вкрай негативно і жорстко послав «переговорників» подалі. Таким чином, план Єрмака з «м’якої» окупації Києва, який він посилено проштовхував Президенту, повністю провалився».

Більш того, за словами Голобуцького, столичний мер пообіцяв, що «в разі, якщо спроби зняти його з посади голови КМДА продовжаться, він піде в ще більш жорстку опозицію до президента і буде використовувати для цього всі наявні ресурси».

Експерт підкреслює, що позиції чинного мера столиці за останні пару місяців значно покращилися і зміцнилися.

«З моменту, коли зайшла перша розмова про зняття Кличка з посади голови КМДА, розклад поступово стає все гірше і гірше для ОП. Плюс час однозначно на його стороні. З кожним днем ​​падає підтримка і Слуг народу (спасибі нескінченним скандалам і чварам), і рейтинг самого президента. Як показало недавнє соцопитування, проведене КМІС, рейтинг Зеленського скотився з 73% до 52%. Тобто президент втрачає 10% підтримки в місяць».

Можна констатувати, що Зе-команда вже втратила, вчасно не випхнувши Кличка зі столиці, і зараз він диктує свої умови ОП, хоча у вересні було навпаки, пише Олексій Голобуцький.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *