Комаровський про щеплення від дифтерії в Києві. Новини Києва

Лікар Комаровський в зв’язку з можливістю епідемії дифтерії в Україні та Києві, зокрема, вирішив відповісти на найсуперечливіші питання навколо вакцинації та зруйнувати всі можливі міфи – що він і зробив на своєму Telegram-каналі.

1. Дорослим та дітям вводять різні вакцини, з різним дозуванням. В вакцинах для дорослих дозування, зазвичай, більше в два рази. Ними вакцинують дорослих та дітей старшого віку. АКДС-М застосовують дорослим та дітям старше 7-ми років, а Бутрікс – старше 4-х років.

2. Буква “М” в названии вакцины АДС-М как раз и указывает на то, что в ней содержится уменьшенная доза. А еще возможны такие написания: DT — вакцина от дифтерии и столбняка, Td — маленькая буква “d” в названии означает в два раза уменьшенную дозу.

3. Дорослі вакцини лише від дифтерії – не практикуються.

4. Правила вакцинації такі: 3 дози за перший рік життя, 1 доза в 1,5 роки, в 6 та 16 років. Згодом щеплюватись потрібно кожні 10 років.

5. Якщо щодо доцільності ревакцинації кожні 10 років додаткових компонентів вакцини як стовбняка чи кашлюка вчені досі сперечаються то дифтерія є обов’язковою.

6. Дорослим бажано щеплюватись вакциною з кашлючним  елементом.

7. Дорослим які за тих чи інших обставин в дитинстві пропустили одну з планових вакцинацій – отримати одну дозу незалежно від віку.

8. Якщо ж в дитинстві дорослі не щеплювались взагалі то необхідно отримати 3 дози. З періодичністю в 1 місяць, а після другої – через 6.

9. Вагітним обов’язкова додаткова вакцинація.

10. Повну вакцинацію вагітним варто завершити не менше ніж за два тижні до орієнтовної дати пологів.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що у Києві зареєстровано дев’ять випадків тропічної малярії

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *