Кошкіна розкритикувала КМДА через карантин у Києві. Новини Києва

Українська журналістка, співзасновниця та шеф-редакторка видання «Лівий берег» Соня Кошкіна розкритикувала карантинні заходи, яких вжила КМДА у Києві, зокрема, транспортний колапс сьогодні зранку.

Про це вона написала у своєму телеграм-каналі. Кошкіна відзначила, що у разі закриття метро міська влада мала значно збільшити кількість автобусів на маршрутах. Також Кошкіна заявила, що весь процес пасажирських перевезень громадським транспортом мав би хтось контролювати, у тому числі, порядок у чергах (відстань між особами); наявність масок, наявність серйозної причини для виходу з будинку (та як це перевірити, адже сказати можна все, що завгодно) та саму посадку до міського транспорту у кількості не більшу за 10 осіб.

«Хто має це контролювати? Поліція? Хтось інший? Я не знаю, але контроль є необхідним. В мене питання до влади: якщо ви впроваджуєте суворі обмеження (які я особисто усіляко підтримую), то маєте подбати щодо способу їхньої реалізації. І не дивуйтесь потім, що люди вам не довіряють, кепкують, ще більше озлоблюються, та ще намагаються обдурити. Все логічно».

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Кошкіна також вказала на те, що причина того, що кияни намагались сьогодні зранку добратись на свої робочі місця, дуже проста – більшість з них живе від зарплати до зарплати. І наступного місяця в них може не бути грошей не лише на комуналку, але навіть на продукти.

«Як з цим бути – хтось подумав? Тисяча гривень пенсіонерам питання не розв’яже. Пільги для малого бізнесу – також (не всі у країні ФОПи). Потрібен системний підхід», – написала співзасновниця «Лівого берега».

Крім того, Соня Кошкіна передала окремі «вітання» Київській міській державній адміністрації  з її боротьбою за правила паркування. За словами шеф-редакторки «ЛБ», у деяких містах Європи (наприклад, у Чехії) плату за паркування у центрі міст на час карантину повністю скасували. Це було зроблено для того, щоб власники авто воліли використовувати свої автівки, а не громадський транспорт.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що у Києві не дотримуються вимог проїзду у транспорту.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *