Малюська про ідею спеціального податку на газ та нафту рф: це тільки початок обговорення

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Малюська про ідею спеціального податку на газ та нафту рф: це тільки початок обговорення

Україна розглядає можливість запровадження спеціального податку на російські ресурси, такі як нафта, газ і алмази, після перемоги, щоб покрити збитки, завдані агресором, але жодних конкретних рішень ще не ухвалено, оскільки наразі основна увага зосереджена на захопленні російських суверенних активів, золота та валютних резервів.

Ідея впровадження після перемоги спеціального податку на російські ресурси, такі як нафта, газ, діаманти, для покриття завданих агресором збитків – на етапі обговорення, конкретних рішень ще немає. Україна зараз сфокусована на суверенних активах, золотовалютних резервах. Спеціальний податок – це як додатковий інструмент. Про це журналісту УНН розповів міністр юстиції України Денис Малюська.

Деталі

На запитання, на якому етапі ідея впровадження після перемоги спеціального податку на російські ресурси, такі як нафта, газ та інші, Малюська відповів: “Це тільки початок обговорення. Конкретних рішень ще немає. Ми зараз сфокусовані на суверенних активах, золотовалютних резервах. Тобто, це перший крок”.

Малюська зазначив, що щойно в Україні зрозуміють, скільки вдалося забрати грошей на компенсацію завданих збитків, будуть розглядатися інші інструменти, які потрібно запроваджувати додатково до конфіскації російських суверенних активів.

“Тому що, очевидно, що всіх резервів не вистачить на компенсацію, але враховуючи, що зараз чим більше популярності набуває ідея, що золотовалютні резерви потрібно також направляти не лише на відбудову та компенсацію, але й на допомогу Україні, у тому числі збройну. Це означає, що сума коштів, яка піде на компенсацію завданих збитків, реконструкцію стає ще меншою. Тобто потреба в додаткових інструментах ще більша. Тобто як тільки ми визначимося із цифрою потреб, ми будемо думати над додатковими інструментами, які потрібно запроваджувати додатково до конфіскації російських суверенних активів”, – розповів Малюська.

Світовий банк: потреба на відновлення України оцінюється у 486 млрд доларів15 лютого 2024, 08:58 • 24144 перегляди

Проте, він зазначив, що ідея щодо запровадження після перемоги додаткового спеціального оподаткування російської нафти, газу, діамантів для покриття завданих агресором збитків дійсно є, і Україна промотує її на міжнародній арені.

На запитання, як цю ідею сприймають на міжнародній арені, міністр відповів: “По різному. Це ще не той етап, де в нас є чітке розуміння кожної країни щодо цієї ідеї. Щодо золотовалютних резервів у нас є розуміння, що відбувається в кожній країні, хто підтримує, хто ні, хто нейтральний. Тут у нас повної картинки ще не має, ще дуже ранній етап”.

Контекст

Україна пропонує міжнародним партнерам запровадити після перемоги додаткового спеціального оподаткування російської нафти, газу, діамантів й всіх інших сировинних матеріалів для покриття завданих агресором збитків.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *