Мезенцева про резолюцію на підтримку України: рухаємося до компенсаційного механізму

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Мезенцева про резолюцію на підтримку України: рухаємося до компенсаційного механізму

Україна рухається до міжнародного механізму компенсації через резолюцію ПАРЄ “Підтримка відновлення України”, що дозволяє фізичним та юридичним особам подавати позови про відшкодування збитків, завданих війною, включаючи матеріальні та нематеріальні втрати, з метою акумуляції коштів із заморожених російських активів.

Ухвалення ПАРЄ  резолюції “Підтримка відновлення України” означає, що Україна рухається до міжнародного компенсаційного механізму. Про це журналісту УНН повідомила народна депутатка, голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Марія Мезенцева.

“Це означає, що ми доповнюємо вже прийняте рішення стосовно створення Реєстру збитків. Тобто це подання українцями щодо того воєнного злочину який з ними стався. Це стосується абсолютно всіх кейсів. Матеріальних, й не матеріальних. Наприклад: сексуальне насильство, зникли безвісти родичі, викрадена дитина тощо. І звісно зруйновані будівлі, інфраструктура. Це дає можливість до речі не тільки для фізичних осіб, але й для бізнесу подавати такі заявки, чого не було раніше”, – розповіла Мезенцева.

Вона зазначила, що це можна робити через “Дію”.

Понад 1,3 тис. заявок подано через “Дію” до міжнародного Реєстру збитків 15 квітня 2024, 11:30 • 139050 переглядiв

“Після Реєстру нам потрібно накопичити кошти. І ці кошти не повинні бути французькими, англійськими…Вони повинні бути російськими і тому мова йде як мінімуму про 300 млрд дол. заморожених активів. Але насправді їх набагато більше…Впевнена сьогодні ми “передаємо цей пас” Кабінетам міністрів 46 країн. Всього 9 місяців пройшло з того моменту, як ми ініціювали Реєстр збитків і сьогодні ми вже рухаємося до компенсаційного механізму”, – сказала Мезенцева.

Доповнення

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила важливу резолюцію “Підтримка відновлення України”. Зокрема, Асамблея закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи.

У ВР про резолюцію на підтримку України: важливо, щоб всі принципи забезпечили повноцінний механізм компенсації16 квітня 2024, 16:44 • 186804 перегляди

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *