Удар по аеродрому в Криму: ГУР назвало 9 об’єктів, які знищили чи критично пошкодили ЗСУ

Коротка версія новини

  • Після атаки на аеродром у Джанкої російські загарбники мали втрати у своїй протиповітряній обороні та авіації, сказав Андрій Юсов.
  • Українська розвідка підкреслила важливість та успішність операції, зазначивши про знищення техніки та пускових установок.
  • В ГУР заявили, що на аеродромі втрачені чи критично пошкоджені 4 пускові установки ЗРК С-400, 3 радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, апаратура спостереження за повітряним простором “Фундамент-М”.

У ГУР МО сказали, які наслідки мали росіяни після атаки аеродрому у Джанкої / Колаж 24 Каналу

00:00

Вночі 17 квітня у тимчасово окупованому Джанкої у Криму були удари по аеродрому. Представник розвідки Андрій Юсов зазначив, що наслідки для окупантів після влучання були суттєвими.

Юсов сказав у ефірі “Радіо Свобода” вранці 18 квітня, що після атаки на аеродром у Джанкої російські загарбники мали втрати у своїй протиповітряній обороні. Також була знищена частина авіації, яка базувалася на летовищі. Згодом розвідка уточнила втрати росіян, пише 24 Канал.

Що було знищено на аеродромі у Джанкої

Представник української розвідки наголосив, що операція з атаки аеродрому у тимчасово окупованому українському Джанкої була важливою і масштабною. Адже внаслідок цього загарбники мають втрати у своїй техніці.

Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної, протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про уражені літаки особового складу,
– зауважив Юсов.

Він також розповів, що це “серйозний врожай і успішна операція Збройних Сил України”.

Зверніть увагу! На аеродромі у Джанкої базується 39 вертолітний полк 27 змішаної авіаційної дивізії 4 командування Військово повітряних сил та ППО Південного військового округу збройних сил Росії. Також там є три авіаційні ескадрильї й вертольоти прикордонної служби ФСБ Росії. Раніше там фіксували пускові установки С-300/С-400.В ГУР уточнили втрати ворога внаслідок атаки по аеродрому в Джанкої

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило детальніші дані про те, яких втрат зазнали окупанти 17 квітня 2024 року внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой. Так, ЗСУ знищили або критично пошкодили:

  • 4 пускові установки ЗРК С-400;
  • 3 радіолокаційні станції;
  • пункт управління засобами ППО;
  • апаратуру спостереження за повітряним простором “Фундамент-М”.

Кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюється,
– заявили в розвідці.

Що відомо про вибухи на аеродромі в Джанкої

  • Увечері 17 квітня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Телеграм-канали оперативно повідомили про пожежу в місті Джанкой поблизу військового аеродрому. У небі можна було побачити густий стовп чорного диму.
  • За попередніми даними, там розташовані три авіаційні ескадрильї Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52, а також гелікоптери прикордонної служби російської ФСБ. Ще у 2022 році аеродром поблизу Джанкоя в окупованому Криму став головним логістичним хабом для російської армії та місцем базування ударних гелікоптерів.
  • Зрештою Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення подякував за реалізацію операції на аеродромі в Джанкої. Окремо Володимир Зеленський згадав про Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, подякувавши йому за організацію відповідної атаки по летовищу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *