Музей на Поштовій вдалось зберегти. Новини Києва

Громада Києва виграла апеляційний суд в екс-завгоспа Януковича, що постановив залишити на Поштовій Площі музей.

5 грудня у столиці відбулось засідання шостого апеляційного адміністративного суду, щодо поданої апеляційної скарги забудовника Поштової площі, який на місці, де знайшли залишки Київської Русі, планував побудувати транспортну розв’язку з ТЦ.

Спочатку адвокат забудовника, що був визнаним Януковичем як заслужений адвокат України, намагався затягнути процес з додатковими експертизами.

Згодом, об’єднавшись з Наталією Новак, наполягали, що містобудівні умови та обмеження – є актами індивідуальних дій та не порушують прав громади.

“Уявіть, що Київрада прийме рішення знести Софію Київську, а на її місці звести багатоповерхівки житлового комплексу. Рішення Київради – це ж акт індивідуальної дії? Так. Але інтереси будуть порушені не лише всіх киян, а й усіх українців”  – відповів адвокат Олександр Дядюк, що виступав у суді як не зацікавлена особа.

Адвокат забудовника Сухом’яткін продовжував стояти на своєму та доводив, що торговельно-розважальний центр, що має побудуватись на місці музею, буде слугувати частиною транспортної інфраструктури  Поштової Площі. Наводячи приклад громадського туалету, що також на його думку є її частиною.

Відчуваючи близьку поразку, адвокат забудовника спробував переконати колегію у необхідності додаткових експертиз та наявному конфлікті інтересів.

У кінці засідання апеляційний суд виніс рішення, залишити апеляційну скаргу без задоволення. Музей на Поштовій площі залишиться.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що у Києві торгівельний центр залишили без туалету: відвідувачі обурені (ФОТО).

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *