Петиція щодо вирубки хвойних дерев для свят. Новини Києва

У мерію Києва направили петицію з проханням заборонити монтаж на площах міста зрубаних хвойних дерев на новорічні свята. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київської міської ради.

Зокрема, у петиції йдеться про те, що зараз весь світ знаходиться в умовах глобальної екологічної катастрофи, а Україна й поготів, адже ліси вирубують нещадно. Автори петиції обурені, що задля двох-чотирьох тижнів святкувань було зрубано 400 дерев, а це ж тільки на ялинку на Софійській площі!

«Крім цього вимагаємо заборонити розсилати по дитячим установам міста зрубані ялинки для новорічних ранків. Кращим прикладом і подарунком від влади для підростаючого покоління були б живі хвойні дерева в контейнерах, які діти могли б висадити на територіях своїх садів і шкіл, тим самим з дитинства влада б виховувала дбайливе ставлення до природи і турботу про благоустрій навколишнього середовища», – наголошується в петиції.

На думку автора, альтернативою можуть бути штучні конструкції або висадка живого дерева.

Нагадаємо: петиція буде розглянута Київрадою, якщо набере 10 000 голосів за 90 днів. Підписати петицію можна за посиланням.

Раніше «Столичний регіон» писав про ялинку у Броварах. На центральній площі росте величенька новорічна красуня, кожного року їй дістається новий комплект іграшок та гірлянд.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *