Порозуміння та зацікавлень у розвитку вітчизняного виробника – президент асоціації “М’ясо України” про діалог з Міноборони щодо тендерів на харчування

Порозуміння та зацікавлень у розвитку вітчизняного виробника – президент асоціації "М'ясо України" про діалог з Міноборони щодо тендерів на харчування

Президент асоціації “М’ясо України” про діалог з Міноборони щодо тендерів на харчування

Вітчизняні виробники продуктів харчування перебувають у постійному діалозі з Міноборони України, яке виступило з ідеєю виключити з тендерів посередників. Про це повідомила президент асоціації виробничих та переробних підприємств м’ясної галузі “М’ясо України” Наталія Дремблюга в ексклюзивному коментарі УНН.

За її словами, суспільство невдовзі дізнається про результати цього діалогу між виробниками і новою командою Міноборони.

“Ви отримаєте відповідь, спостерігаючи за розвитком спільного діалогу та професійних консультацій між означеними Вами зацікавленими сторонами. У мене відсутні сумніви щодо спільного порозуміння та зацікавленості в розвитку вітчизняного товаровиробника”, – зазначила президент асоціації “М’ясо України”.

Пришвидшення процесу, оптові ціни, доставка свіжих продуктів – підприємець про ініціативу Міноборони проводити тендери без посередників20 грудень 2023, 07:41 • 134422 перегляди

Вона назвала рішення Міноборони про створення ДП “Державний оператор тилу” чудовою ідеєю. І висловила впевненість, що умови допуску до тендерів жодним чином не вплинуть на участь у них вітчизняних виробників продуктів харчування.

“Насправді, я не памʼятаю випадків, коли саме умови були головною перешкодою. Хоча багатовимірність трактування низки нормативно-технічних документів, насправді, в цілому, присутня в законодавчій базі”, – вказала вона.

Додатково

Днями Міністерство оборони України презентувало державне підприємство “Державний оператор тилу”, яке займатиметься закупівлями для української армії, зокрема, і продуктів харчування.

Нагадаємо

Гендиректор новоствореного Державного підприємства “Державний оператор тилу” Арсен Жумаділов заявив, що нова стратегія оборонних закупівель у харчуванні передбачає максимальну участь у тендерах виробників продукції, зокрема, національних, а не посередників. А також поступове скасування дискримінаційних вимог, які створювали переваги окремим учасникам ринку.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *