Слово не горобець… або як Кирило Кернес намагається піаритися на смерті свого батька Геннадія Кернеса

Слово не горобець… або як Кирило Кернес намагається піаритися на смерті свого батька Геннадія Кернеса

Дестабілізаційні заяви Кирила Кернеса відразу ж розтиражували російські ЗМІ, які тільки й чекають появи в медіаполі відомих прізвищ.

Кирило Кернес – син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса намагається використати смерть батька задля власного піару. Його дестабілізаційні заяви відразу ж розтиражували російські ЗМІ, які тільки й чекають появи в медіаполі відомих прізвищ. Під час перебування Геннадія Кернеса в німецькій клініці “Шаріте”, де він помер, з ним перебували двоє його синів, дружина та друг родини – підсанкційний російський олігарх Павло Фукс, які стверджували, що колишній мер Харкова у свідомості й стан його здоровʼя задовільний аж до різкого погіршення за кілька днів до смерті. УНН вирішив відтворити події трирічної давнини й розібратися у ситуації.

Кирило Кернес заявляв, що лікуванням Геннадія Кернеса та його оплатою займалися пасинок Кернеса Родіон Гайсинський та друг колишнього харківського мера – російський олігарх Павло Фукс.

“Наскільки мені відомо, вони (Гайсинський та Фукс – ред.) займалися лікуванням та його оплатою. Про якісь інші їхні ролі мені нічого невідомо”, – зазначив Кернес в інтервʼю виданню “Главком”.

Однак про все по черзі. Кирило Кернес стверджує, що на момент госпіталізації до німецької клініки його батько вже був у критичному стані, але після госпіталізації колишнього харківського мера до німецької клініки, з ним в палаті знаходився не сам Кирило, а Фукс. На другий день перебування Геннадія Кернеса в “Шаріте”, 18 вересня 2020 року, він повідомив, що тодішній мер Харкова був у свідомості й почував себе добре.

“Зараз проходить курс лікування від COVID-19 в палаті інтенсивної терапії. Він у свідомості, тиск – як у космонавта. З поганих новин: йому заборонили всі гаджети. Щойно дозволять, обіцяв вийти на зв’язок”, – розповів Фукс. 

У той же день слова Фукса підтвердив і син Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський.

“Щойно вийшов від Геннадія Кернеса. Йому набагато краще! До нього з телефоном поки не можна”, – написав він у своєму акаунті в Instagram.

22 вересня 2020 року дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська повідомила, що “все добре”, а Родіон Гайсинський написав: “Стан набагато кращий, лікарі вирішують, коли зможуть відпустити до Харкова. Зв’язок у палаті, як і раніше, заборонений. На вибори йде він, і це не обговорюється”. Що також спростовує твердження про те, що Геннадій Кернес не планував балотуватися, як і те, що ще з літа, коли колишній мер був повністю здоровим, весь Харків був завішений бігбордами з його політичною рекламою про наміри знову стати мером. 

“Ми підемо на вибори самостійно, нашим “Блоком Кернеса – успішний Харків”. Я думаю, моя команда досить зробила, щоб мати успіх… Я сам також піду на вибори”, – розповів Кернес в интервʼю ще 10 червня 2020 року, тобто за кілька місяців до своєї хвороби.

2 жовтня 2020 року друг родини Кернесів, колишній народний депутат Михайло Добкін повідомив, що мер Харкова одужує.

“Переговорив сьогодні з сім’єю і друзями Геннадія Кернеса. Непроста була розмова але, найголовніше: лікарі задоволені динамікою лікування! Він одужує, і ми всі чекаємо його в Харкові”, – написав Добкін у своєму Telegram-каналі.

Пізніше, 13 жовтня 2020 року близький друг Геннадія Кернеса Павло Фукс опублікував емоційний пост, у якому закликав не спекулювати на здоровʼї Геннадія Кернеса й не телефонувати в “Шаріте” для зʼясування стану здоровʼя харківського мера. Тоді Фукс повідомив, що його друг “щодня робить успіхи” й німецькі лікарі очікують його одужання. Для підтвердження своїх слів він опублікував довідку з клініки “Шаріте”, яка видається лише родичам про стан здоровʼя пацієнта.

Пізніше зʼявилися чутки про те, що стан здоровʼя Геннадія Кернеса почав погіршуватися. Тоді говорили різне – що він переніс інсульт, що у нього відмовили нирки. Однак цю інформацію 11 грудня 2020 року спростував САМ Кирило Кернес. Причому спростував так, що розбив ущент свої теперішні заяви про те, що його батько був у стані марення й не міг навіть говорити. Тоді, 11 грудня 2020 року Кирило Кернес повідомив ЗМІ що особисто говорив телефоном з батьком. “Задовільний (стан здоровʼя Геннадія Кернеса – ред.), я з ним розмовляв тиждень тому телефоном. Лікарі скажуть десь за тиждень-два, коли йому можна повернутися до Харкова”, – заявив тоді Кирило Кернес.

Інформацію про різке погіршення стану здоровʼя колишнього мера Харкова в інтервʼю ЗМІ спростовували й сини Геннадія Кернеса Родіон та Данило, які на відміну від Кирила знаходилися біля батька в Берліні.

“Батько у відмінному стані. Я був у нього позавчора. Сьогодні теж навідаю його. Його здоров’ю нічого не загрожує”, – заявив тоді Родіон Гайсинський.

Син Геннадія Кернеса Данило заяви про погіршення стану батька назвав спекуляціями. “Інсульт, кома – це маніпуляція опонентів, яким більше нема чого робити, окрім як спекулювати на його здоров’ї. Я реально не можу зрозуміти, звідки вони це все беруть”, – сказав він в одному із інтервʼю.

Варто зазначити, що у фракції партії “Блок Кернеса – Успішний Харків” заявам Кирила Кернеса також не вірять.

“От дивіться – 3,5 роки він мовчав, його все влаштовувало, у нього ніяких питань не було. А через 3,5 роки він починає робити якісь такі чудні заяви.. от у мене була фракція (засідання фракції – ред.) і я на фракції .. всім поставив питання – а хто режисер всього цього, що зараз відбувається? Він 3,5 роки мовчав, а зараз такий правдолюбець… треба шукати, хто в цьому зацікавлений і хто режисер всього цього кіно”, – зазначив в ексклюзивному коментарі УНН харківський депутат від політичної сили Геннадія Кернеса Олег Каратуманов.

Він додав, що під час всієї депутатської даяльності Кирило Кернес взагалі не робив жодних заяв.

“Коли ж у нього зʼявилася образа, що його позбавили керівництва фракції.. на мою думку, у нього були емоції, хтось на цих емоціях зіграв і його просто використовують в цій ситуації”, – додав Каратуманов.

Нагадаємо

Раніше УНН детально розповідав, хто такий Кирило Кернес та як його заяви підіграють кремлю. Крім того, дивує і його заява, що він не народжений для війни, а тому втік з України. Водночас із власних джерел УНН стало відомо, що Кернес регулярно зустрічається у Відні з Євгеном Мураєвим, лідером забороненої проросійської партії “Наші”. Це може свідчити про те, що Кернес-молодший марить гауляйтерством.  

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *