На що перетворився “Новочеркаськ” після зустрічі з українськими ракетами: супутникові фото

На що перетворився “Новочеркаськ”: фото з супутника / Колаж 24 Каналу

У мережі з’явилися супутникові фото, як виглядає російський великий десантний корабель “Новочеркаськ” після зустрічі з українськими крилатими ракетами.

Журналіст The New York Times Крістіан Тріберт опублікував у соцмережі X (раніше Twitter) супутникове фото, як виглядає ВДК “Новочеркаськ” після удару. Про це пише 24 Канал.

Як тепер виглядає “Новочеркаськ”

Журналіст показав свіже супутникове фото Maxar за 26 грудня. На ньому можна побачити залишки російського десантного цеху класу “Ропуча” у східному порту Феодосії – з нього парує дим і він значною мірою затоплений.

Так, праворуч – той самий великий десантний корабель “Новочеркаськ”. На фото видно, що тепер він більше нагадує шматочок вугілля.

Крістіан Тріберт надав старе супутникове фото для порівняння, зроблене 5 грудня 2023 року.

Як виглядав “Новочеркаськ” до та після удару / Колаж 24 Каналу

Варто звернути увагу і на невелике судно, яке розміщене нижче. Воно також частково пішло під воду.

Згідно з даними російської служби “Радіо Свобода”, це старий навчально-тренувальний корабель “УТС-150”. Окупанти ставлять його на це місце вже роками. Зокрема його помічали на фото, починаючи від 2007 року.

Путін в ярості: військове командування чекають чистки після знищення корабля

  • У ніч на 26 грудня Україна завдала удару крилатими ракетами по великому десантному кораблю ЧФ Росії “Новочеркаськ”, який стояв у порту Феодосії.
  • Відомо, що на кораблі був вантаж військового призначення. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважають, що на борту були “Шахеди”
  • На оприлюднених відеозаписах видно, що детонація була дуже потужною. Вибух відчули навіть у центрі Феодосії, за 900 метрів від порту.
  • Відомо, що до окупованого прибула велика група оперативників, яка розслідуватиме удар по кораблю. Також у Росії планують чистки військового командування, яке не лише “проґавило” ракету в порт, а й продовжує запевняти Путіна, що “проблем немає”.
  • Тим часом російські спецслужби намагаються знайти коригувальників вогню серед цивільних і саботерів у російській армії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *