Торгівельний центр залишив відвідувачів без туалету. Новини Києва

Громадських вбиралень з кожним днем у столиці стає все менше, а проблема стає все актуальнішою. Заклади харчування та магазини, попри зобов’язаність перед законом – порушують права людей.

Наявність у місті громадських вбиралень та їх легка доступність – один із показників рівня комфортного проживання у місті. У Києві питання громадських туалетів стоїть дуже гостро, всі спроби громадських діячів та суспільства розв’язати це питання – марні. Відсутність можливості відвідати туалет – не повага до людської гідності. За законодавство України заклади харчування та магазини повинні вільно пускати людей до вбиральні, але столичні реалії абсолютно інші: доводиться вмовляти персонал пустити або бігти стрімголов додому, що у випадку з дитиною просто неможливо.

Нещодавно у групі «Виноградар» на Facebook з’явився пост обуреної відвідувачки ТЦ «Орнамент», яка розповіла, що на місці вбиральні керівництво центру зробило службове приміщення. З урахуванням того, що «Орнамент» двоповерхова будівля з дитячими магазинами, «Сільпо» та закладами харчування – це просто абсурдно. 

Facebook

«Хоч впісяйся, але витрати в нас гроші!» – таке гасло вигадала відвідувачка торговельному центру, після побачених змін. 

На всі невдоволення відвідувачки, охоронець просто запропонував їй піти до вбиральні у кафе та повідомив, що площа будівлі взагалі не передбачає вбиральні.

Facebook

У телефонній розмові, адміністрація розповіла обуреній дівчині, що у вбиральню почали ходити наркомани, через що вони й закрили туалет.

Водночас, у новому ДБН, від 1 квітня 2019 року зазначено: «у всіх громадських закладах, що вміщають понад 50 відвідувачів, які будуються чи реконструюються, на кожному поверсі повинні знаходитись туалети».

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те,

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *