Треба вмикати здоровий глузд: експерти оцінили заклик передати на фронт інкасаторське авто банку, що ліквідується

Треба вмикати здоровий глузд: експерти оцінили заклик передати на фронт інкасаторське авто банку, що ліквідується

Експерти оцінили заклик передати на фронт інкасаторське авто банку, що ліквідується

На фронті потрібні авто, а тим більше з бронею. Волонтери змушені шукати авто по всьому світу, майструвати захист, тоді як авто є і в Україні, і якщо є можливість передавати їх на фронт – це потрібно робити. Так експерти прокоментували потребу військових у броньованих інкасаторських авто, а також ініціативу передати таке авто на фронт, замість продажу з аукціону в межах ліквідації банку.

“Здоровий глузд треба вмикати. Волонтери шукають десь в Європі вживані авто, переобладнують, приганяють сюди – з купою проблем, ремонтують, вкладають гроші, навалюють залізні плити якісь, щоб якось захистити водія… і це все в той час, коли є машини, які хоч не нові, але значно краще захищені – і це інкасаторське авто. Ним можна евакуювати поранених, наприклад, що дуже важливо. Для перевозки поблизу фронту. Не в атаку ходити, в поблизу фронту, де 100% вони будуть кращі, ніж оці перероблені куплені волонтерами авто з ЄС. Бо нам не вистачає абсолютно всього. І тут немає про що думати, треба брати і ухвалювати рішення. У нас безліч рішень, які ж очевидними чомусь не приймаються. Усі ці штучні завади і перепони треба прибирати. Інкасаторські авто, звісно, годяться. На фронті будь-який транспорт буде в нагоді. А якщо захищений – удвічі краще”, – вважає політолог Олександр Кочетков.

Екскомандувач Аеромобільних (Десантно-штурмових) військ України, полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Іван Якубець наголосив, що авто постійно потрібні на фронт.

“Наші солдати потребують автомобілі на постійній основі, і саме автівок для евакуації поранених, до речі, часто не вистачає, і тут дуже важливе питання – швидкість – чим швидше ми надамо допомогу пораненому – тим більше шансів, що він залишиться живим. Шанси з наявністю авто зростають в десятки разів”, – наголосив Якубець.

Він погодився з тим, що якщо є можливість замість продажу на аукціоні передати авто військовим – це питання потрібно порушувати. Якубець зауважив, що це однозначно буде краще, ніж продаж авто за копійки з аукціону, з тим, щоб його потім дорожче перепродати.

Нагадаємо

Співзасновниця банку “Конкорд” Олена Сосєдка звернулася до Фонду гарантування вкладів фізосіб з тим, аби вони не проводили аукціон з продажу броньованого інкасаторського авто банку, а передали це авто військовим.

Банк “Конкорд” перебуває в управлінні ФГВФО з моменту оголошення рішення НБУ про ліквідацію банку. Наразі, за інформацією Фонду, уже тривають виплати вимог 9-ї черги кредиторів (акціонери та пов’язані з банком особи) – це остання черга. На момент початку процедури ліквідації банк був прибутковим, і для проведення усіх виплат немає потреби в продажі активів. Однак, ФГВФО вирішив провести аукціон з продажу інкасаторського авто банку.

На офіційному сайті Фонду гарантування розміщена інформація про проведення 3 січня 2024 року торгів з продажу вантажного малотонажного фургону – В Volkswagen Transporter, (спеціалізований з панцерованим захистом ПХСА-3, рік випуску – 2013 року). До авто також додаються шини, розвантажувальні жилети та захисні плити до них, що належать банку “Конкорд”.

“Ми звертаємося до Фонду з тим, щоб і це авто було передане військовим, адже завдяки броні такі машини здатні виконувати операції, пов’язані з під’їздом безпосередньо “на нуль”.

Благодійність, для нашої команди, є нормою життя. Ми розраховуємо, що Фонд дослухається до нашого прохання і врахує потреби військових”, – написала Олена Сосєдка.

Вона також додала, що акціонери банку готові на зменшення належних їм виплат на суму вартості авто.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *