В.о. голови КСУ Головатого внесуть до реєстру корупціонерів: суд визнав його винним

В.о. голови КСУ Головатого внесуть до реєстру корупціонерів: суд визнав його винним

Київський суд оштрафував суддю Конституційного Суду Сергія Головатого. Крім того, його внесуть до реєстру корупціонерів.

Голосіївський районний  суд Києва визнав винним в.о. голови Конституційного Суду України Сергія Головатого  у невиконанні законних вимог НАЗК у справі щодо здійснення дій в умовах реального конфлікту інтересів, передає УНН

Головатого Сергія Петровича визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188-46 ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та застосувати адміністративне стягнення – штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень 

– йдеться в постанові суду. 

Як стало відомо УНН, Головатий не з’явився на судове засідання 2 січня. 

Раніше зазначалося, що у випадку, якщо суд визнає Головатого винним у вчиненні правопорушення, відомості про нього будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, що вчинили корупційні та пов’язані з корупцією дії.

Доповнення

16 листопада повідомлялося, що НАЗК склало протоколи про адміністративне правопорушення стосовно в.о. голови Конституційного Суду України (КСУ) Сергія Головатого та керівника секретаріату КСУ Віктора Бесчастного.

7 грудня Сергій Головатий не з’явився до суду на розгляд справи про адміністративне правопорушення. Його підозрюють у здійсненні дій в умовах реального конфлікту інтересів. Справу відклали на 21 грудня.

Головатий отримав посаду у Венеційській Комісії. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *