В Обухові суд відпустив педофіла під заставу. Новини Обухова

В Обухові суд відпустив під заставу педофіла. Про це повідомляє Українська міська рада на своїй сторінці в Facebook.

Чоловіка затримали за спробу зґвалтування 7-річної дівчинки. 

«Завдяки професійним діям місцевої поліції злочинця було затримано. Після затримання, поліція в порядку передбаченому ст. 208 КПК звернулась до суду з клопотанням про арешт підозрюваного. В той же час, вітчизняне кримінально-процесуальне законодавство передбачає можливість внесення застави при здійсненні такого суспільно небезпечного діяння як розбещення малолітньої дитини», – говориться в повідомленні.

Кримінально-процесуальне законодавство України передбачає можливість внесення застави при здійсненні такого діяння як розбещення малолітньої дитини.

Розуміючи, що злочинець може вийти під заставу, представники поліції клопотали перед судом про встановлення її розміру в сумі 820 тисяч гривень. 

Але КПК чітко визначає максимальний розмір застави за такого роду злочин – 160 тисяч гривень. Саме таке рішення виніс суд.

«Родичі підозрюваного цю заставу внесли і 7 листопада він був звільнений з-під варти. Після звільнення його було направлено до Глевахи на психіатричну експертизу з приводу визначення осудності. За її результатами слідством буде прийняте подальше процесуальне рішення», – уточнюється в повідомленні.

Тож станом на сьогодні педофіл перебуває на волі і не має жодних обмежень щодо свого пересування. 

«Це створює небезпеку повторення вчинення ним злочинних дінь. При цьому ще раз підкреслимо, що суд прийняв законне рішення. Такі ж дії були і з боку поліції. З метою недопущення повторення таких ситуацій в майбутньому потрібно вносити зміни в законодавство. Тому, звертаємось до депутатів Верховної ради України та громадськості з ініціативою щодо зміни розміру застави у справах злочинів проти дітей», – наголосили в Українській міській раді.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *