У Києві можуть знищити пам’ятку дачної архітектури. Новини Києва

У Києві зняли з обліку ще одну пам’ятку архітектури. Про це написала співробітниця Київського науково-методичного центру з охорони пам’ятників Альона Мокроусова на своїй сторінці в Facebook.

«Дякуємо Міністерству культури, молоді та спорту України! Вже традиційний подарунок киянам до Нового року! Знято з обліку ще одну пам’ятку архітектури», –  пише вона.

Мова йде про одну з чотирьох збережених пам’яток дачної архітектури в столиці, яка розташована в історичній місцевості Святошин, на проспекті Перемоги, 130/1. Будинок був щойно виявленим об’єктом культурної спадщини, але називався «Києво-Святошинське бюро технічної інвентаризації».

Всі новини Києва в твоєму телефоні! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Альона наголосила, що в 2017-му році будинок був запропонований для внесення до Реєстру нерухомих пам’яток з усією необхідною обліковою документацією. Попередня експертна комісія визнала його гідним для занесення до Реєстру.

«Але питання затягнулося до кінця 2019 року. І ми знаємо чому. Ми знаємо, що поруч заплановано будівництво багатоповерхівки, якому заважає пам’ятка», – підкреслила вона.

За інформацією фахівчині, наказом Мінкультури від 28.12.2019 р. за № 975 з будинку було знято памяткоохоронний статус.

«Повне знищення колишньої святошинської дачі не за горами. І така ж доля цілком можливо може спіткати дачний будинок на вулиці Львівській, 80…» – написала вона.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *