У Києві розповіли про рятівника людей в Ocean Plaza. Новини Києва

У столиці розповіли про хлопця, який рятував людей під час аварії в Ocean Plaza. Світлини та розповідь про сміливця оприлюднено на сторінці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в м. Києві.

25-річний Микола Джавлах – один з охоронців торговельно-розважального центру, який разом із колегами проводив евакуацію відвідувачів Ocean Plaza під час прориву теплотраси. Того вечора хлопець прийняв інформацію, що на нульовому поверсі в магазині одягу перебуває три дівчини.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

«Вода поступово прибувала і майже вся площа підлоги магазину була підтоплена гарячою водою. Через гарячу пару було важко дихати… До того ж, підлога була слизькою і можна було впасти в окріп… Дівчата намагалися самостійно вибратися, але, мабуть, через страх потрапити в ще складнішу ситуацію, вирішили дочекатись допомоги на місці…» – говориться в повідомленні.

Двох дівчин Микола вивів з ТРЦ, а третя відмовилась, відійшовши вглиб магазину, де води ще не було. Охоронець повернувся до неї, хоча на той час вже обпік ноги. Взявши дівчину на руки, Микола Джавлах швидко виніс її на вулицю.

Після порятунку дівчат з магазину хлопець разом з колегами направилися до кафе на території ТРЦ для порятунку відвідувачів. Охоронці поділилися на дві групи: одні допомагали людям зсередини кафе, інші обережно витягували громадян через розбите вікно. І тільки після того, як переконалися, що з нульового поверху ТРЦ евакуйовані всі, Микола звернувся по допомогу до медиків. Ті констатували у хлопця опіки ніг II-го ступеню. Його товариш, з яким вони обходили заклад громадського харчування, також отримав опіки.

«Ця ситуація є чудовим прикладом того, що кожен з нас може бути героєм! Сподіваємось, що подібних небезпечних ситуацій, які потребують прояву мужності та героїзму, більше не трапиться…» – говориться в повідомленні.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *