У Києві суд звільнив педофіла-вбивцю. Новини Києва

У Києві суд звільнив з-під варти чоловіка, який зґвалтував та вбив 2-річного сина своєї співмешканки. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook адвокатка потерпілих Ксенія Проконова.

Трагедія сталася в травні 2016–го року в селищі Коцюбинське, що на Київщині.

«Ми витратили 2 роки і масу зусиль, а його …. випустили. Дізналася я про це зовсім випадково. Ні потерпілих, ні прокуратуру області, яка вела цю справу, не запрошували», – написала вона.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

За словами Проконової, адвокат обвинувачуваного подав клопотання про його умовно-дострокове звільнення. До цього вбивця жодного дня не відсидів у тюрмі.

«Його чомусь затримали в СІЗО, представник якого, як і прокурор Києва не заперечували проти його звільнення – він, виявляється, став на шлях виправлення. Вперше бачу таку одностайність», – наголосила адвокатка.

Проконова вважає, що таке могло статися лише з урахуванням корупційної складової.

«Вишенька на торті: член суспільства, який виправився, навіть не виплатив компенсацію потерпілим, але вже виправився і заслуговує знаходитися вдома», – пише вона.

Адвокатка наголосила, що подасть скаргу на рішення про звільнення обвинувачуваного, а також повідомила, що потерпілим потрібна охорона.

«У родині залишилася дочка. Та й дорослі теж ризикують. Можливо, є агенства, які могли б попрацювати pro bono», – написала вона.

Нагадаємо: в селищі Коцюбинське чоловік під час відсутності своєї співмешканки, з якою жив пів року, побив, зґвалтував та вклав спати її 2-річного сина. До ранку хлопчик помер. Рідні загиблої дитини боялися, що садист уникне покарання, адже має впливових родичів. У поліції запевнили, що проти обвинувачуваного відкрито аж 4 кримінальних справи: до вбивства та зґвалтування додалися незаконне зберігання зброї та наркотиків. Зловмиснику загрожувало щонайменше 15 років позбавлення волі.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв про те, що в Києві літній чоловік пропонує маленьким дівчаткам секс.

Новини Києва та Київщини в твоєму телефоні. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *