У Києві з’явиться меморіал Леоніду Каденюку. Новини Києва

У Києві створять меморіал першому українському космонавту Леоніду Каденюку. Про це написав Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

Незважаючи на численні регалії, наш легендарний співвітчизник, перший астронавт незалежної України, Герой України, генерал-майор Леонід Костянтинович Каденюк був надзвичайно скромною людиною, дуже порядною та чесною, написав Зеленській у своїй публікації.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Саме завдяки Каденюку Гімн України вперше пролунав у космосі над усією планетою Земля – такий сигнал космонавт обрав для пробудження екіпажу «Колумбії».

«Він – наша легенда. І сьогодні, 28 січня, йому виповнилося б 69 років. І, на жаль, про неприємне. Сьогодні я дізнався, що майже через два роки після смерті Леоніда Костянтиновича й досі немає облаштованої могили та пам’ятника», – наголосив Зеленський.

За словами Президента, проєкт меморіалу існує, фінансування держава бере на себе.

«Ми дуже часто починаємо цінувати своїх героїв лише після того, як вони йдуть від нас. А інколи не цінуємо навіть тоді, коли їх з нами вже немає. Таке ставлення з боку держави потрібно змінювати раз і назавжди», – написав Зеленський.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *