У Києві зафіксували 30 тисяч порушень ПДР за добу. Новини Києва

Сьогодні, 12 березня, у Києві почали роботу перші 20 камер, які здійснюватимуть фото- та відеофіксацію порушень ПДР.

Про це повідомляє Національна поліція Києва на своєму сайті. Штрафи за порушення, які вони зафіксують, водії отримають з 1 травня поточного року. Також до 1 травня буде встановлено ще 30 камер фотовідеофіксації на території Київщини. Вони працюватимуть у місцях, де за статистикою, гинуло та травмувалося в ДТП найбільше учасників дорожнього руху. Вже за декілька годин першого дня роботи камери зафіксували 32 541 випадок порушення ПДР.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко  зазначив, що запровадження автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху в Україні вкрай важливе тому, що за статистикою 40% ДТП стається через перевищення швидкісного режиму.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Перший заступник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, як здійснюватиметься контроль дорожнього руху і що очікує на порушників. 

«Інформація про зафіксовані правопорушення потрапляє до системи електронної фіксації, де поліцейський перевіряє наявність та повноту даних про відповідальну особу, транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі ТЗ. Дана система також буде додатково працювати і допомагати поліції у визначенні транспортних засобів, які знаходяться в розшуку, угоні, а також ТЗ з невідповідними номерними знаками. Така інформація буде передаватися і оброблятися іншими службами. Коли поліцейський перевірив відповідність всіх даних і їх масив є достатнім для того, щоб притягнути особу до відповідальності, поліцейський формує постанову і накладає електронний підпис. Далі постанова автоматично надсилається до установи, яка друкує постанову і відправляє до адресата. Цю інформацію можна буде отримати не тільки в паперовому вигляді, а й подивитися в електронному кабінеті водія», – розповів Олексій Білошицький.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що нові інспектори з паркування розпочинають свою роботу.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *