У Києві запрошують на виставку «Хованки». Новини Києва

У Києві в Національному музеї історії України в Другій світовій війні відкриється виставка «Хованки». Про це повідомляється на сторінці події в Facebook.

Хованки – це відома дитяча гра. Але під час війни вона трансформується в сувору й нещадну гру на виживання, де сховком, а отже, засобом порятунку від небезпеки, стає підвал домівки чи вимушене переселення.

Досвід участі в такій грі мають діти, які опинилися в умовах сучасної російсько-української війни. Для більшості з них стійкою є асоціація: хованки – це не гра, а єдиний можливий спосіб продовження життя.

«Нова виставка має на меті привернути увагу до проблеми хлопчиків та дівчаток, які змушені грати за правилами дорослих. Вона унаочнює масштаби негативного впливу явищ війни на внутрішній світ дітей, їхню подальшу соціалізацію та вибір життєвих орієнтирів», – говориться в повідомленні.

У виставковому просторі представлені оригінальні дитячі речі та іграшки зі зруйнованих сиротинців, дитячих садочків і майданчиків, малюнки, світлини та відеосвідчення з війни, а також піаніно із символічною назвою «Україна» зі зруйнованого дитячого садка селища Піски Донецької області. 

У презентації візьмуть участь родини переселенців, волонтери, журналісти.

Час події: 3 грудня, 15:00

Місце події: музей вул. Лаврська, 27

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *