У столиці готові до ремонту носту Патона. Новини Києва

У мерії заявили, що столичні комунальники та будівельники готові до проведення реконструкції моста Патона найближчим часом. Єдиною умовою для початку робіт є дозвіл Мінкульту, адже міст є пам’ятником архітектури.

Схема дуже проста: на час проведення реконструкції міст потрібно вивести з переліку пам’ятників. Коли це буде зроблено, «Київавтодор» негайно приступить до виконання робіт. Фахівці комунальної корпорації вже підготували проект технічного завдання.

У КМДА запевняють, що стан мостового переходу аварійний через те, що строки використання мосту вже давно більші, аніж було заплановано при зведенні. До того ж кожного року збільшується кількість транспорт, це теж не може не впливати на стан конструкцій.

Наразі стало відомо, що міська влада неодноразово зверталася до Міністерства культури України, Національної академії наук України з проханням вивести міст Патона зі статусу пам’ятника на час реконструкції, в рамках якої необхідно провести детальне обстеження споруди. Допоки такого рішення не було. Тим часом, реконструкція мостового переходу дасть змогу подовжити життя споруді, підвищити пропускну здатність та вантажопідйомність.

Микола Поворозник додав, що при реконструкції об’єкту можливе поетапне виконання робіт без повного закриття руху по мосту. Розроблене технічне завдання на реконструкцію моста передбачає повне збереження і відновлення нинішнього зовнішнього вигляду із застосуванням сучасних технологій і матеріалів. Важливо, що після завершення робіт буде можливість повернути міст до переліку пам’яток архітектури.

Раніше «Столичний регіон» писав про обмеження руху Північним мостом у столиці.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *