Українці в Європі за тиждень здали 165 зразків ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Українці в Європі за тиждень здали 165 зразків ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

З 28 листопада по 5 грудня українці в Польщі та Німеччині надали 165 зразків ДНК, щоб допомогти знайти родичів, зниклих безвісти за особливих обставин

З 28 листопада по 5 грудня цього року, українці, які перебувають в Польщі та Німеччині, надали 165 ДНК-зразків для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це журналісту УНН повідомили в Управлінні з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (Секретаріат Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин) МВС у відповідь на запит.

Деталі

Повідомляється, що у період часу з 28 листопад 2023 року по 5 грудня 2023 року за домовленістю з Головним слідчим управлінням Національної поліції України працівниками Міжнародної комісії зниклих безвісти проведено кампанію зі збору ДНК-зразків біологічного походження у родичів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, які проживають за кордоном.

“За вказаний період часу родичами осіб, зниклих безвісти за особливих обставин надано 165 ДНК-зразків. Найбільше – 49 ДНК-зразків відібрано у місті Варшава, Республіка Польща”, – ідеться у відповіді на запит.

В Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб02 травень 2023, 06:09 • 541769 переглядiв

Зазначається, що у подальшому відібрані ДНК-зразки передано органам досудового розслідування Національної поліції України для призначення відповідних судових експертиз, за результатами проведення яких буде встановлено кількість виявлених збігів у Центральному обліку генетичних ознак людини.

“Питання щодо подальшого збору даних за кордоном, дати та місць проведення, станом на теперішній час ще підлягає вирішенню”, – зазначили у відповідь на запит.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що українці, які перебувають у Європі, могли здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин в містах Польщі та Німеччини.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *