Українка після свята перетворилася на смітник. Новини Київщини

На Київщині в Українці відкриття головної ялинки перетворило місто на смітник – його буквально засипало пластиковим ялинковим дощиком. Про це пише Дніпровський проспект на своїй сторінці в Facebook.

Відкриття новорічної ялинки в місті перетворилося на справжню екологічну катастрофу. Після свята пластикову мішуру у величезній кількості рознесло вітром по всьому місту, сміття потрапило навіть в Дніпро.

Новини Києва та Київщини в твоєму телефоні. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

На світлинах, що поширюють жителі Українки в соцмережах, видно, що вся святкова площі, набережна та прилегла територія засмічена купами екологічно-небезпечної мішури, яку дуже важко прибрати та утилізувати. До того ж, пластик наносить непоправної шкоди тваринам та птахам.

Ініціатива «гучного святкування» належить міському керівництву на чолі з секретаркою Української міськради Тетяною Кучер, пише «Дніпровський проспект».

«Для цього за бюджетні кошти (до речі, на міському сайті немає інформації щодо суми укладеного договору) була закуплена величезна кількість пластикової новорічної мішури, яку запускали у повітря», – йдеться в повідомленні.

У соцмережах містяни залишили безліч негативних коментарів. 

Настя Загороднікова: «Історія про те, як свято ялинки перетворити на екологічну трагедію міського масштабу. Як недалекістю влади заради 5-хвилинних веселощів запаскудити пів міста й акваторію Дніпра пластиком, який абсолютно неможливо переробити. Про те, через що хочеться не радіти, а кричати від жаху!.. Такі дії з боку місцевої влади – справжній злочин по відношенню до довкілля та всього живого. Можливо, це було ефектно и дуже сподобалося дітям, але такий ВАУ-ефект можна було створити і за допомогою інших штук, які не розкладалися б більше 400 років».

Інга Шевченко: «Дійсно, мабуть ефектно виглядало, не хочеться бути занудою, та в мене це викликало жах. Я вважаю, що це дуже поганий приклад для дітей щодо розваг. І те сміття не варте поверхневого задоволення».

Алевтина Шмагель: «Їх (пластикові стрічки) використовують виключно у закритих приміщеннях, оскільки, такі стрічки майже неможливо повністю прибрати на відкритому повітрі! Вони легко розлітаються, а після опадів (сніг, дощ) змішуються з ґрунтом. Навряд чи свято було би зіпсованим через відсутність цих стрічок, просто треба зважати на такі речі.

Жанна Глушко: «Це було жахливо! Сміття по всьому місту, в Дніпрі! А коти, що побігли одразу їх жувати? Навіщо про це думати? Зараз дітей і молодь скрізь привчають сортувати сміття, обережності с пластиком, гумовими кульками та інше! А це що було – сміти, аби розважитись?!!!»

До речі, жителі Українки не обмежилися лише дописами в соцмережах, а вдалися до активних дій. Вони допомогли двірнику прибирати наслідки святкування, а зібране сміття повернули власникам – принесли до міської ради.

«Весь зібраний дощик ми повернули до міськради, щоб вони теж пораділи, як сьогодні раділи ми. Дуже сподіваємося, что такий жах більше не повториться, інакше наступного разу цей «сніг» розсиплемо по їхніх кабінетах…» – пише Настя Загороднікова.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *