Засідання ставки: говорили про налагодження виробництва зброї в Україні

Засідання ставки: говорили про налагодження виробництва зброї в Україні

Зеленський обговорив виробництво зброї в Україні до 2023 року, від артилерії до безпілотників, забезпечення обороноздатності проти російської агресії. На зустрічі були поставлені чіткі цілі щодо фінансування оборонного сектору та дипломатії щодо постачання обладнання.

Виробництво зброї в Україні у наступному році обговорювали на останньому засіданні ставки Верховного Головнокомандувача. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відео зверненні, передає УНН.

Провів сьогодні Ставку – кілька годин. І майже вся була присвячена виробництву нашої зброї в наступному році. По всім елементам – від артилерії до дронів і ракет. По кожному пункту – детальна розмова, детальне з’ясування щодо підприємств, контрактів, державних інвестицій у виробництво.

– зазначив Зеленський.

Деталі

Аби обговорити виробництво зброї в Україні предметно на засіданні Ставки були присутні усі “хто відповідає за результат для держави”. А саме представники Мінстратегпром, Міноборони, Генштабу, Головкому та іншиз. Зокрема, спільно із Прем’єр-міністром, на засіданні ставки погодили суму, яку направлять в “оборонку” із держбюджету прискорено.

Також урядовці обговорили завдання для дипломатичної роботи наступного року – а саме щодо домовленостей з партнерами по виробництву зброї, постачанню компонентів та обладнання.

“Абсолютно всі плани, чіткий алгоритм дій – все основне має бути визначено для нашого оборонного комплексу, щоб наступний рік був максимально продуктивним. Україна мусить виробляти – самостійно або спільно з партнерами – усе, що необхідно для захисту від будь-яких форм російської агресії. Можемо це забезпечити.”, –впевнений Президент.

Окрім питань озброєння, учасники зустрічі докладно обговорили на Ставці поточну ситуацію на фронті.

Окремо, Президент Зеленський подякував Повітряним силам  ЗСУ за хорошу роботу впо окупантам в Криму.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що Україна завдала авіаційний удар по російському десантному кораблю “Новочеркаськ” в окупованому Криму. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *