7 до 1 на користь росіян, – генерал ЗСУ про витрати боєприпасів на фронті

Росіяни витрачають в сім разів більше боєприпасів ніж українці на фронті / Колаж 24 Каналу

Армія Росії на фронті використовує проти України свою перевагу в артилерії та авіації. Саме це дозволяє окупантам не зменшувати інтенсивність обстрілів позицій наших захисників.

Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк розкрив співвідношення витрат у боєприпасах росіян до українців. Наразі це число становить як 7 до 1, на користь ворога.

Росія має перевагу в боєприпасах і авіації на фронті

У своїй нещодавній оцінці Гаврилюк заявив, що Росія змогла оцінити виробничі потужності України та її партнерів, щоб отримати перевагу у виробництві боєприпасів. Крім того, Гаврилюк наголосив, що російська влада впевнена у своїй здатності утримувати контроль над лінією фронту протягом тривалого періоду.

Зокрема, стратегічну перевагу Кремлю дає стабільне постачання снарядів як з вітчизняних заводів, так і з Північної Кореї.

Заступник міністра оборони також зауважив, що російська авіація має значну перевагу, а винищувачі противника постійно атакують позиції та прифронтові райони, використовуючи керовані авіабомби.

“Від початку поточного року (за 77 діб) літаки противника скинули на наші позиції понад 3 500 авіабомб, що у 16 разів більше порівняно з 2023 роком”, – наголосив він.

З усім тим, очікується, що поява винищувачів F-16 змінить баланс сил у небі, посилюючи можливості Сил оборони на землі.

Але ситуація така, що ми ще не маємо F-16, а запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня. Ці та інші фактори ускладнюють Силам оборони України виконання завдань із відсічі агресору,
– пояснив Гаврилюк.

Чехія полює за боєприпасами для України

  • Видання The Wall Street Journal заявило, що Чехія наразі активно полює за боєприпасами для України по всьому світу. Зокрема, країна додатково знайшла ще 700 тисяч снарядів, які можна купити додатково.
  • За словами журналістів, чеські чиновники заявили, що минуле країни як колишнього радянського сателіта стало несподіваною перевагою. Адже вони можуть співпрацювати з колишніми країнами-союзниками Радянського Союзу, які мають великі запаси зброї.
  • Автори матеріалу наголосили, що наразі офіційні чеські особи не коментують, звідки йдуть постачання боєприпасів. Водночас джерела видання стверджують, що серед постачальників є деякі нинішні союзники Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *