Абсолютно законна ціль: Черник розвіяв нісенітниці пропаганди про удар по заводу “Шахедів”

У Росії “бавовна” завітала на завод у Татарстані, де збирають ударні дрони. Росіяни скаржаться, що це терористичний удар по гуртожитку.

Однак підприємство, де збирають ворожі дрони – це абсолютно легальна військова ціль. Про це у зведенні на 24 Каналі розповів військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник. Цей завод був розташований за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Бомбардування ворожої території

Черник зазначив, що ниття росіян про те, що це був терористичний удар – це “жахлива гра з жахливими обличчями”. Він навів історичні паралелі, що злам у Другій світовій війні стався тоді, коли британці й американці спільно бомбардували німецьку територію.

Бомбардували, підкреслюю, абсолютно все. Не тільки воєнні заводи, які виробляли боєприпаси, а й мирні міста. До сьогодні ж ніхто ні в який спосіб за жодною конвенцією, за жодним документом ООН тощо, ці бомбардування не засудив і не міг засудити,
– зауважив військовий експерт.

Український дрон

За словами полковника запасу ЗСУ, зважаючи на той дрон, що видно на відео, цей БпЛА схожий на літак. Схоже, йому збільшили бойову частину, тож тепер він ще потужніший, ніж той самий Шахед. Він пройшов системи ППО, а отже наразі ми перемагаємо в битві інтелектів.

“За березень місяць підтверджено, що кількість ударів наших fpv-дронів на лінії боєзіткнення щонайменше втричі більше, ніж ударів з боку ворога”, – наголосив Черник.

Інші теми, які проаналізував Черник

  • Росіяни заявили, що дрони, якими атакували завод у Татарстані могли бути запущені з Казахстану. Військовий експерт підкреслив, що окупанти будуть нагнітати істерію оборонної фортеці, мовляв, вони в цій війні найбільша жертва.
  • Україна також завдала чергового удару по НПЗ на території ворога. Черник назвав це найголовнішою болючою точкою Росії. Від того, наскільки росіяни забезпечені паливом багато що залежить і в їхній внутрішній політиці, і на лінії боєзіткнення.
  • В українських безпілотних системах може застосовуватись штучний інтелект. Усе, що допомагає бити ворога покращує нашу стратегічну позицію. Треба віддати належне союзникам, які очевидно допомагають шукати цілі та прокладати маршрути.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *