Байден: Росія вже намагається вплинути на майбутні вибори в США

Про це заявив президент США Джо Байден. У мережі опублікували відео його виступу перед керівництвом і співробітниками розвідувального співтовариства.

До теми Путін оголосив США кібервійну: Байден зволікає з ударом у відповідь

Нове втручання Росії у вибори: деталі заяви Байдена

За словами американського президента, наразі збройний конфлікт між США та Росією радше можуть спровокувати дії в кіберпросторі, аніж пряме військове зіткнення.

Думаю, що нам необхідно виявляти дезінформацію, яка все більше ускладнює для людей доступ до фактів. Росія вже це робить щодо проміжних виборів 2022 року в плані дезінформації. Це явне порушення нашого суверенітету,
– наголосив Байден.

Політик також акцентував на кібератаках із застосуванням вірусів-вимагачів. Водночас він вказав на їхню здатність завдавати шкоди.

Крім того, Байден нагадав про свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним в Женеві 16 червня. Він підкреслив, що у Росії “є реальна проблема”, оскільки її економіка спирається виключно на ядерну зброю та нафтові ресурси.

Президент США додав, що Володимир Путін “знає, що дійсно перебуває в неприємному становищі, і це робить його ще більш небезпечним”.

​Цікаво Байден мириться з Путіним: чому не спрацює стратегія США щодо Росії

Що цьому передувало

  • У червні в Женеві президенти Росії та США узгодили механізм консультацій про кібербезпеки.
  • 9 липня Джо Байден під час телефонної розмови з Володимиром Путіним закликав його ухвалити заходи щодо хакерів, які перебувають на території Росії та поширюють віруси-вимагачі.
  • 22 липня МЗС РФ повідомило, що країни провели чотири раунди консультацій з питань кібербезпеки.

Зверніть увагу! У грудні 2020 року США стали жертвою російських хакерів. Тоді угруповання Cozy Bear, яке пов’язують з російськими спецслужбами, здійснило наймасштабнішу за останні 5 років кібератаку на держустанови Штатів. Найвищі органи нацбезпеки Сполучених Штатів припустили, що саме Росія є причетною до цього.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *