Без жорсткої реакції світу Путін піде далі, – Світан про приліт російської ракети в Польщі

Путін не зупиниться на Польщі / Getty Images

Під час масованої атаки по Україні 29 грудня одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Таке трапляється не вперше, тому що не було відповідної реакції світу.

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт та льотчик-інструктор Роман Світан наголосив 24 Каналу, що Владімір Путін розуміє лише мову сили. Доки Росія не зазнає відповідного удару, вона продовжуватиме терор.

“Путін не повторюється – він постійно підвищує ставки, доки не дістане по писку. По-іншому не працює цей процес”, – зазначив Світан.

Відповідною реакцією світу може бути затоплення підводного човна або корабля Росії, збиття десятки російських ракет або краще літаків. Це може бути асиметричний удар якогось рівня по Мурманську, Владивостоку або якомусь із військових об’єктів у країні-агресорці.

Путін може піти далі за Польщу

“Уже 40 кілометрів ракета пройшла територією Польщі. Якщо знову ніхто не зреагує, значить пройде більшу відстань або щось знищить”, – припустив Світан.

Крім Польщі, можуть постраждати також Румунія, куди вже неодноразово залітали російські ракети й дрони. До того ж Фінляндія, якій Путін пригрозив “проблемами”. Також Молдова, яка вже має проблеми з Придністров’ям, країни Балтії і навіть Аляска.

Російська ракета залетіла в Польщу: основне

  • Вранці 29 грудня Росія завдала масованої атаки по Україні з повітря. Одна з ворожих ракет залетіла на територію Польщі. Це підтвердили дані національного й союзницького радарів.
  • З огляду на інцидент у Польщі провели військову нараду й підвищили бойову готовність протиповітряної оборони. Тривають пошуки об’єкта.
  • Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що такий випадок трапляється не вперше. Це має стати ще одним сигналом для партнерів, щоб посилити ППО України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *